Gemeente Spijkenisse


Indiaas eten bij De Eilanden voor het goede doel

23 april 2010

Edukans Schoenmaatjes

Leerlingen uit klas 2 van scholengemeenschap De Eilanden verzorgen woensdag 28 april 2010 een Indiase maaltijd voor het goede doel.

Voor EUR 5,-- kan iedereen mee eten. De gehele opbrengst is voor het project Schoenmaatjes, opgezet door Edukans.

`Schoenmaatjes' is een maatschappelijk stageproject bij De Eilanden. De leerlingen verkopen zelfgebakken koekjes in de wijk en serveren in het restaurant op school een maaltijd. Van de opbrengst gaan zij schoenendozen versieren en vullen met een schrift , potlood, puntenslijper, gum, zeep, een tandenborstel en tandpasta. Dit zit standaard in elke doos. Daarna wordt de doos verder gevuld met gebruikt speelgoed zoals knuffels, poppen, autootjes enzovoort. De schoenendozen zijn voor kinderen uit onder andere Nigeria, Malawi, India en Peru.

Aanmelden voor de Indiase maaltijd
Wilt u mee eten en op die manier bijdragen aan project Schoenmaatjes? Aanmelden kan bij mevrouw A. Verheul, stagemakelaar gemeente Spijkenisse, e-mail aj.verheul@spijkenisse.nl.

Op 28 april 2010 wordt tussen 12.30 uur en 13.00 uur eerst een drankje geserveerd, om 13.00 uur begint de maaltijd. Plaats: het restaurant van De Eilanden, Zinkseweg 2 in Spijkenisse.

Gebruikt speelgoed doneren
Wie voor deze actie speelgoed wil doneren, kan dit inleveren bij Irma van Leeuwaarden van De Eilanden, Zinkseweg 2. Alles is welkom, gebruikt en ongebruikt, zolang het natuurlijk niet kapot is, op batterijen werkt of associaties oproept met oorlog of geweld.

Voor meer informatie
Irma van Leeuwaarden
telefoonnummer: (0181) 62 20 33