Rijksvoorlichtingsdienst

Start spoedaanpak A28 Zwolle - Meppel

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat verricht woensdag 28 april 2010 de starthandeling voor de A28 Zwolle - Meppel, één van de dertig Spoedaanpak Wegen projecten. De minister doet dit samen met de heren Van den Broek Humphreij (algemeen directeur EVO) en Willem de Jager (lid TaskForce MobiliteitsManagement).

"Poort naar Noord"
De A28 tussen Zwolle en Meppel vormt een belangrijke ontsluitingsader voor noord- en noordoost-Nederland. Ten zuiden van dit traject, bij knooppunt Hattemerbroek, komen de A28 en de A50 samen. Verder naar het noorden, bij knooppunt Lankhorst, splitst deze zich in de A32 naar Friesland en de A28 naar Drenthe en Groningen. Met het verbreden van de A28 tussen Zwolle en Meppel wordt een belangrijk fileknelpunt aangepakt en een grote verbetering van de bereikbaarheid van Noord-Nederland gerealiseerd ("De Poort naar Noord")

De media is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij dit bezoek op woensdag 28 april. Media worden verzocht zich uiterlijk dinsdag 27 april 16.00 uur te melden via loket pers en publiek Rijkswaterstaat, telefoon 026 - 368 8892 of e-mail don-voorlichting@rws.nl

Programma
Vanaf 15.00 uur Ontvangst op het terrein van Rijkswaterstaat, Nieuwleusenerdijk 2 te Zwolle
15.30 - 16.00 uur Toespraken van:
Camiel Eurlings, minister van Verkeer en Waterstaat Dick van den Broek Humphreij, algemeen directeur EVO Willem de Jager, lid TaskForce MobiliteitsManagement 16.05 - 16.15 uur Starthandeling
16.15 - 16.30 uur Persmoment

Knelpunten aanpakken
Rijkswaterstaat pakt met de Spoedaanpak Wegen dertig hardnekkige knelpunten op de weg versneld aan. Dat betekent dat bij dertig projecten nog voor mei 2011 de schop de grond ingaat. Tien projecten worden zelfs al vóór die tijd opgeleverd. Het gaat om uitbreiding van snelwegen met één rijstrook of met een spitsstrook. De versnelde aanpak van deze knelpunten is mogelijk, doordat zowel de besluitvorming als de uitvoering van deze dertig projecten wordt bespoedigd. Behalve snel, werkt Rijkswaterstaat ook zorgvuldig aan een beter bereikbaar Nederland.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed