Woensdag geen parkeerbonnen

26/04/2010 13:48

ABVAKABO FNV

Woensdag 28 april zullen parkeercontroleurs in Den Haag, Utrecht, Haarlem, Haarlemmermeer, Hoorn en Purmerend geen parkeerbonnen uitschrijven. Ze komen daarmee in actie voor een betere cao voor gemeenteambtenaren. De parkeercontroleurs sluiten zich woensdag massaal aan bij de actie van de Haagse gemeenteambtenaren; ook brandweermannen, toezichthouders en de veegdienst voeren die dag actie.

In een symbolische begrafenisoptocht zal de cao voor gemeenteambtenaren ten grave worden gedragen. De doodskist die wordt meegedragen zal worden aangeboden aan Burgermeester Jozias van Aartsen. De begrafenisstoet vertrekt om 9:30 vanaf de brandweerkazerne Centrum Brandweer Den Haag en zal rond 11 uur aankomen bij het Stadhuis.

De acties moeten de druk op de werkgevers vergroten in het conflict over de cao gemeenteambtenaren. De vakbonden eisen koopkrachtbehoud en werkzekerheid voor de ambtenaren, terwijl de werkgevers vasthouden aan de nullijn en weigeren om werkgaranties te geven. Als gevolg van de impasse die hierdoor is ontstaan, hebben de ambtenaren al bijna een jaar geen cao.