Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 27 april

Alkmaar, 27-04-2010 o 14.30 uur

Overval op woning woensdagavond in opsporingsprogramma Ter Plaatse

Zwaag, dinsdag 27 april 2010.

Het opsporingprogramma Ter Plaatse van RTVNH besteedt woensdagavond 28 april aandacht aan een gewapende overval op een woning aan de Wierdijk in Zwaag.

Donderdagmiddag 22 april kwam rond 15.45 uur de 9-jarige zoon des huizes thuis. Hij wilde naar binnen gaan via de voordeur toen hij door twee mannen werd benaderd van achteren. Zij sleurden hem mee naar binnen. De 33-jarige vader, die op dat moment binnen was, werd bewerkt met een stroomstootwapen en bedreigd met een vuurwapen. Zowel de vader als de zoon moesten op de grond gaan liggen en werden vastgebonden. De mannen doorzochten het huis en verlieten de woning met een geldbedrag en sleutels. De overvallers reden weg in een vermoedelijk witte bestelauto.

De politie doet in Ter Plaatse een oproep voor getuigen. Wie heeft de bestelauto gezien die donderdagmiddag of in de dagen voorafgaand aan de overval? Of herkent u de daders aan de signalementen die in het programma worden gegeven? Neemt u dan contact op met het overvallenteam van politie Noord-Holland Noord via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem dan kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Ter Plaatse wordt uitgezonden op woensdagavond 28 april vanaf 17.40 uur en wordt elk uur herhaald. Donderdag 29 april volgt de herhaling.

Derde en vierde verdachte aangehouden voor woningoverval Klaverwoud

Zwaag,woensdag 21 april 2010.

Maandagmiddag werd rond 13.00 uur een 20-jarige man uit Opmeer aangehouden op de Dubbele Buurt in Hoorn. Rond 14.30 uur werd ook een 22-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op de Martin Luther Kingweg in Alkmaar. Beide verdachten werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een woningoverval op het Klaverwoud in Zwaag op donderdag 29 oktober 2009. In totaal zitten hier nu vier mannen voor vast.

Vorige week woensdag werd een 19-jarige man uit Zwaag aangehouden. Eerder dit jaar werd een 23-jarige Alkmaarder aangehouden.

Op donderdag 29 oktober werd er rond 18.45 uur aangebeld bij de woning op het Klaverwoud. Een man vraagt aan de bewoonster of hij even mag bellen omdat hij autopech had. De bewoonster haalt haar man en op het moment dat deze aan de deur komt trekt de man een vuurwapen en dringt de woning binnen. Hij wordt direct gevolgd door twee andere mannen. In de woning vindt een worsteling plaats waarbij de bewoners mishandeld worden. Uiteindelijk worden zij vastgebonden. De woning wordt door de drie daders doorzocht. Zij gaan er met het geld vandoor.

De politie hoopt met de vier aanhoudingen het onderzoek naar deze woningoverval af te ronden.

Overvallenteam

Politie Noord-Holland Noord startte begin februari een overvallenteam om de stijging van het aantal overvallen binnen de regio tegen te gaan. Door dit team zijn tot nu toe 34 verdachten aangehouden. Heeft u informatie voor het overvallenteam? Neemt u dan contact met 0900-8844 (lokaal tarief) of bel Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Hardrijder moet rijbewijs inleveren

Den Oever, zondag 25 april 2010.

Tijdens een onopvallende videosurveillance hebben agenten zondagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 53-jarige motorrijder uit t Veld. De man reed met een gemiddelde snelheid van 171 km per uur over de Afsluitdijk. Twee andere hardrijders, een 29-jarige automobilist uit Zandvoort en een 39-jarige motorrijder uit Den Helder haalden een snelheid van 165 km per uur. De twee overtreders hoefden hun rijbewijs niet in te leveren maar krijgen binnenkort bericht van de officier van justitie over de hoogte van de boete.

Bij een snelheidsoverschrijding van de maximumsnelheid van 50 kilometer of meer vordert de politie bij staandehouding direct het rijbewijs in. Overschrijdingen van meer dan 40 km/uur (op de snelweg) worden geregistreerd door justitie. Afhankelijk van de voorgeschiedenis levert zo'n overtreding een forse boete of een dagvaarding op. Bij een overschrijding van de maximumsnelheid met meer dan honderd procent, kan de politie het voertuig in beslag nemen. Dat gebeurt als het verkeersgedrag van de overtreder gevaar voor de verkeersveiligheid heeft opgeleverd.

Agenten getuige van drugsdeal

Alkmaar, maandag 26 april 2010.

Rond 10.15 uur waren agenten in burger er getuige van dat twee mannen drugs uitwisselden op de Pettemerstraat. De mannen van 33 jaar uit Hoorn en 51 jaar uit Alkmaar werden aangehouden. Bij de man uit Hoorn werden 5 bolletjes harddrugs aangetroffen en bij de man uit Alkmaar 24 stuks. De man uit Hoorn werd na verhoor in de loop van de dag heengezonden. De man uit Alkmaar is in verzekering gesteld omdat hij wordt verdacht van het dealen van de harddrugs.

Beginnend bestuurder aangehouden wegens rijden onder invloed

Schagen, maandag 26 april 2010.

Rond 21.40 uur werd op de Plevierstraat een 20-jarige automobilist uit Schagen gecontroleerd op drankgebruik. De man blies 225 ug/l (tot 90 toegestaan voor een beginnend bestuurder). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor enkele uren.

Beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren

Bergen, dinsdag 27 april 2010.

Rond 03.00 uur werd op de Nassaulaan een 26-jarige automobilist uit Wegmond aan Zee gecontroleerd op alcoholgebruik. De man blies als beginnend bestuurder 410 ug/ (tot 90 toegestaan). Hij moest zijn rijbewijs meteen inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Mislukte overval op postkantoor, politie zoekt getuigen

Alkmaar, dinsdag 27 april 2010.

Vanmorgen rond 08.40 uur hebben twee onbekend gebleven jonge mannen gepoogd het postkantoor in de Mare aan de Europaboulevard te overvallen. Dit mislukte waarna ze er zonder buit op een scooter vandoor gingen die later werd teruggevonden op de Kajakstraat.

De daders hebben geprobeerd het gelaagde glas in de puit van het postkantoor met een voorhamer in te slaan. Dit lukte niet. Medewerkers van het kantoor, dat nog gesloten was, kwamen kijken evenals omstanders. Zij werden door één van de daders bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hierna reden de twee verdachten weg op de scooter in de richting van het Arkplein en verdwenen uit het zicht. Op de hoek met de Kajakstraat trof de politie de scooter met draaiende motor aan. De verdachten waren verdwenen. De recherche is begonnen met een uitgebreid onderzoek. Een sporen- en buurtonderzoek maken daar deel van uit.

Signalement:

De verdachten voldoen aan het volgende signalement:

Twee jongemannen met een leeftijd tussen de 16 en 20 jaar. Ze hadden beiden een slank postuur. Hun gezicht was bedekt en ze droegen beiden donkere kleding.

Getuigenoproep:

Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie in Alkmaar: 0900-8844.

Kind gewond bij aanrijding

Den Helder, maandag 26 april 2010.

Rond 18.40 uur vond er een aanrijding plaats op de Weststraat waarbij een 3-jarig jongetje uit Den Helder een gebroken been opliep.

Het jongetje ontsnapte aan het toezicht van zijn vader en stak plotseling tussen geparkeerde autos door de weg over. Hij werd aangereden door een passerende 62-jarige automobilist uit Uitgeest. Het slachtoffertje is per ambulance vervoerd naar het Geminiziekenhuis en werd voor een nacht ter observatie opgenomen. De auto liep geen schade op.

Bromfietscontrole

Blokker, dinsdag 27 april 2010.

De politie controleert extra op opgevoerde bromfietsen. Daar heeft de politie twee goede redenen voor: bromfietsen leveren veel overlast op en er gebeuren veel ernstige ongevallen met bromfietsen.

De overlast die bromfietsers veroorzaken behoort al jaren tot de top 3 van de ergernissen van het publiek. Maar er gebeuren ook veel ongevallen met bromfietsen. Ruim 20% van de verkeersslachtoffers (20% van de ruim 600 in NHN) in het verkeer valt onder bestuurders en passagiers van bromfietsen en/of snorfietsen, terwijl de groep brom- en snorfietsen relatief klein is. De meeste ongevallen komen door voorrangsfouten, onvoldoende afstand houden of stuurfouten.

De politie stuurt tegenwoordig een brief naar de ouders van minderjarige bromfietsers die een bekeuring hebben gekregen voor het rijden op een opgevoerde bromfiets. Op die manier zijn de ouders ook op de hoogte.

Vanmorgen tussen 07.30 en 09.30 uur werd een grote controle gehouden op de Westerblokker. Daarbij werden negen politiemensen ingezet. Er werden in totaal 58 bromfietsen gecontroleerd. Hierbij vielen zeven bekeuringen waaronder vier wegens een te groot vermogen (opgevoerd).

Meer dan dubbele snelheid

t Zand, dinsdag 27 april 2010.

Vanmorgen rond 05.00 uur werd op de Rijksweg N9 een motorrijder gesignaleerd die agenten aan de kant van de weg met een snelheid van 176 km/uur passeerde. De snelheid van de 30-jarige bestuurder werd gemeten met behulp van een lasergun. De man werd verderop staande gehouden. Op de Rijksweg is de maximum snelheid 80 km/u. Hij krijgt een boete wegens een overschrijding met 90 km/u wegens een verplichte correctie van 6 km. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Verdachten na lange achtervolging aangehouden (tevens homepagebericht)

Heerhugowaard, maandag 26 april 2010.

Rond 16.00 uur betrapte een 48-jarige eigenaar van een bedrijfspand aan de Ampèrestraat twee dieven in zijn kantoor. Ze gingen er vandoor met een heuptas met bijna 2000 euro, een mobiele telefoon en diverse paparassen. De mannen van 21 en 22 jaar oud en afkomstig uit Zwaanshoek, stapten in een auto en reden weg. De gedupeerde ging met zijn zoon in een auto achter hen aan. De bestuurder van de vluchtauto reed zichzelf klem op een voetpad aan de Schoolstraat in Nooord-Scharwoude. De twee inzittenden sloegen te voet op de vlucht over de Westelijke Randweg en verdwenen uit het zicht. Gealarmeerde agenten kregen de tip dat de verdachten mogelijk in een lijnbus van Connexxion als passagier waren meegegaan. Deze bus werd, toen deze reed op de Twuyverweg in de richting van Sint Pancras, gecontroleerd. De agenten troffen in de bus de twee verdachten aan die voldeden aan het signalement. Eén van hen had de bijna 2000 euro bij zich. De overige spullen zijn nog niet terecht. De beide mannen zijn in verband met een nader onderzoek in verzekering gesteld. Ze wilden nog geen verklaring afleggen.