Deelgemeente Charlois Rotterdam

Charloise bestuurders Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De Charloise bestuurders Dick Lockhorst en Lionel Martijn kregen bij hun officiële afscheid op donderdag 22 april uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb een Koninklijke onderscheiding.

Dick Lockhorst en Lionel Martijn ontvingen bij hun afscheid uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb een Koninklijke Onderscheiding en een Wolfert van Borselenpenning (foto: fotopersbureau Cor Vos). Het gemeentebestuur kende daarnaast beide bestuurders de Wolfert van Borselenpenning toe.

Dick Lockhorst en Lionel Martijn waren van vanaf 1994 lid van het dagelijks bestuur in Charlois. Lockhorst als voorzitter en Martijn als portefeuillehouder sociale en economische zaken.

Tijdens een drukbezochte receptie namen zij officieel afscheid. Vele bewoners en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties kwamen donderdagmiddag naar de Oude Kerk Charlois aan de Charloisse Kerksingel om hen de hand te drukken. Ook oud-minister Eberhard van der Laan was aanwezig. Als verantwoordelijk minister voor Wonen, Wijken en Integratie bezocht hij het afgelopen jaar vaak de deelgemeente Charlois.

Tomeloze inzet

De burgemeester roemde beide bestuurders voor hun tomeloze inzet en verdienstelijke inspanningen voor de samenleving. Vervolgens speldde Aboutaleb Lockhorst en Martijn de Koninklijke onderscheiding op en overhandigde hen de Wolfert van Borselenpenning.

Ook de deelgemeente heeft Lockhorst en Martijn onderscheiden voor hun onorthodoxe en uitzonderlijke inzet voor Charlois. Uit handen van portefeuillehouder Ed Goverde ontvingen zij het beeldje Karel de Stoute. Het is de eerste keer dat deze onderscheiding wordt uitgereikt.

Dick Lockhorst is sinds 1994 lid van het dagelijks bestuur, tevens voorzitter van de deelgemeente Charlois. Hij is lid van de Partij van de Arbeid. Voordien was hij hoofd personeel & organisatie bij het ministerie van binnenlandse zaken. In die tijd was hij als vrijwilliger actief in de bewonersorganisatie Oud-Charlois.

Lionel Martijn is sinds 1994 lid van het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois. Hij is lid van het CDA. Voordien was hij werkzaam als adviseur in het bedrijfsleven (ING groep) op het gebied van financiën en personeel en organisatie.