Deelgemeente Charlois Rotterdam

Pendrecht Festival op Plein 1953

De hele maand april stond de campagne Pendrecht is goed bezig! volledig in het teken van kunst, cultuur en muziek.

Vooral de Beatrixschool liet zien dat zij op dat gebied erg goed bezig zijn! Op 6 april gaven zij hun leerlingen het startschot van deze feestelijke maand, door de kinderen een lied en een dans te leren. En de afgelopen weken kregen de kinderen diverse workshops die te maken hadden met muziek. De Beatrixschool viert dat morgen op het voorplein van de school. Leerlingen gaan daar onder andere djembé spelen, breakdancen of een van hun andere talenten laten zien.

Op vrijdag 30 april wordt de maand ook in de wijk spetterend afgesloten! Om 11.00 uur barst op Plein 1953 het Pendrecht Festival los. Vooral voor kinderen wordt het Plein omgetoverd tot een paradijs. Zij kunnen hier knutselen in de knutselhoek, zich laten schminken, de ranjakoe melken, springen op het luchtkussen, meedansen met Martin Makoma, swingen met de brassband en het zomercarnaval of een van de vele andere activiteiten! En meer dan 50 Pendrechtse kinderen hebben zich aangemeld om hun talent aan iedereen te laten zien. Zingen, goochelen, dansen, rappen, beatboxen; tijdens Koninginnedag gaat het allemaal gebeuren!

Held van april Patrick blijft ook niet ongezien. De afgelopen weken heeft hij er alles aan gedaan om zijn brassband te professionaliseren. Zo heeft de groep nieuwe trommels en kregen zij bewegingslessen van Martin Makoma. Patrick zal met zijn brassband en de zomercarnavalsvereniging om 12.00 uur starten met een kleine optocht door de wijk. Zij beginnen op de Kerkwervesingel en eindigen op Plein 1953.

Verder zijn er optredens, is de TOS aanwezig met leuke spelletjes en is wijkgebouw de Middelburgt geopend voor een lekker drankje op het terras. Om 14.00 uur is het feest afgelopen.