Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.25 uur

utrecht, 28-04-2010

Jongeren aangehouden

MONTFOORT Met de aanhouding van drie jongeren uit Montfoort zijn meerdere vernielingen en inbraken in Montfoort opgelost. Naar aanleiding van inbraken in sportcomplexen, een insluiping in een zorgcentrum en een insluiping in een woning waarbij de autosleutels en de bijbehorende auto was weggenomen, is de politie een onderzoek gestart. Dit onderzoek leidde op maandag 26 april tot de aanhouding van twee jongens van 16 en 17 jaar en een meisje van 15 jaar. Zij worden ook verdacht van het vernielen van (woning)ruiten en een bushokje. Het drietal zit vast voor verhoor. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Woninginbraken

KOCKENGEN De politie zoekt getuigen van twee woninginbraken die overdag gepleegd zijn. Op maandag 26 april is bij een woning aan de Zwanebloem en de Waterlelie ingebroken. Beide keren is de dader of daders via de eerste verdieping binnengekomen en zijn meerdere goederen meegenomen. Heeft u tussen 10.00 en 16.00 uur verdachte persoon/personen en/of voertuigen gezien, meld dit bij het politiewijkteam Breukelen via 0900-8844.

Verdachte situaties: bel 1-1-2

De politie roept bewoners op verdachte situaties te melden via 1-1-2. Ziet u iemand die zich opvallend gedraagt (bijvoorbeeld omdat iemand zich ophoudt in een brandgang) bel dan direct het alarmnummer 1-1-2. Geef zoveel mogelijk bijzonderheden door over uiterlijk en kleding(signalement) en het eventueel gebruikte (motor)voertuig. Hiermee verhoogt u de kans dat de politie woninginbrekers op heterdaad aan kan houden.

Vrouw gewond na ongeval met paard

KAMERIK Dinsdagmiddag rond 14.00 uur is een 19-jarige vrouw uit Woerden gewond geraakt op een manege in Kamerik. De vrouw liep met een paard van de stal naar buiten en is waarschijnlijk gestruikeld. Het paard is vervolgens op haar gezicht gestaan of heeft haar getrapt. De traumahelicopter is ter plekke geweest, maar de Woerdense kon per ambulance overgebracht worden naar het AMC.