Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht, 28-04-2010

Dealers aangehouden

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend werden twee vermoedelijk drugsdealers aangehouden.

Omstreeks 11.10 uur kreeg de politie van een oplettende getuige de melding dat de inzittenden van een auto aan de Ariaweg mogelijk aan het dealen waren. Agenten gingen direct ter plaatse, zagen de auto rijden en controleerden de twee inzittenden op de Juliettestraat. De agenten zagen dat in de auto een behoorlijke hoeveelheid geld lag. Toen de agenten de auto verder wildeN onderzoeken rende een 21-jarige man uit Amersfoort hard weg. Deze man werd gepakt en aangehouden. De andere inzittende, een 22-jarige man uit Amersfoort, werd ook aangehouden. Bij nader onderzoek van de kleding van de mannen kwam een behoorlijke handelsvoorraad, vermoedelijk, verdovende middelen tevoorschijn.

De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Achtervolging na winkeldiefstal

AMERSFOORT- Na een achtervolging te voet werd een winkeldief uiteindelijk aangehouden.

Omstreeks 14.00 uur werd een winkeldiefstal gepleegd in een winkel aan de Riddergang. De dief was gevlucht en de politie werd gewaarschuwd. Agenten op de fiets zagen de verdachte zitten op een bankje aan de Aldegondestraat. Bij het zien van de agenten rende de man hard weg, ging een tuin in en probeerde hij tuinhuisjes te vluchten. Hierbij zakte hij tot tweemaal toe deels door de doorzichtige kunststof dakplaten. Uiteindelijk kon hij in de omgeving worden aangehouden. De man, 22 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, is ingesloten voor verhoor.

Gevallen met motor

AMERSFOORT- Op dinsdagavond raakte een motorrijder gewond na een val met zijn motor. Omstreeks 21.00 uur reed een bestuurder van een motorfiets, gegevens onbekend, over de Utrechtseweg. Door onbekende oorzaak ging hij onderuit en liep letsel op aan heup en benen. Hij werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Medicijnen verloren/gestolen

AMERSFOORT- Op zaterdag 24 april werd een tas van TNT gestolen aan de Waterdreef. In deze tas zaten bloeddrukverlagers en cholesterolverlagers. Bij verkeerd gebruik van deze medicijnen kan dit nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid. Bij aantreffen van deze medicijnen gelieve deze af te geven bij een apotheek of politiebureau.