Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.40 uur

Utrecht, 28-04-2010

Motoragent gewond

UTRECHT Een motoragent raakte op dinsdag 27 april gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 07.50 uur reed een 30-jarige motoragent over de Parkzichtlaan. Voor hem reed een 37-jarige automobilist uit Arnhem. Ter hoogte van de Ravensteijnstraat wilde de Arnhemmer keren, maar hij werd net op dat moment ingehaald door de motoragent. Daardoor botste de agent in de linkerflank van de auto en kwam ten val. Hij raakte gewond en werd met een gebroken arm per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Overval

UTRECHT Het postkantoor aan de Maliebaan werd op dinsdagmiddag 27 april overvallen.

Rond 14.30 uur kreeg de politie de melding dat er een overval had plaatsgevonden op het postkantoor aan de Maliebaan. De verdachte, een negroïde man van rond de 25 jaar en met een zwarte jas, zou daarna zijn weggelopen dan wel weggefietst in de richting van de Maliestraat. Meerdere politie-eenheden werden die kant opgestuurd en er werd ook een politiehelikopter ingezet. Agenten zagen op het Lepelenburg een man die gedeeltelijk aan het signalement voldeed. Zij controleerden de man, maar het bleek niet om de overvaller te gaan. De verdachte werd niet meer aangetroffen. Het is nog niet bekend wat hij precies buit heeft gemaakt.

Aan getuigen van de overval en aan mensen die de verdachte in de omgeving van de Maliebaan hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844.

Bedreiging aanranding

UTRECHT De politie hield op dinsdagavond 27 april een man aan op verdenking van bedreiging en aanranding.

Rond 21.30 uur kreeg de politie de melding van een vernieling en mishandeling bij een horecagelegenheid aan de Ganzenmarkt. Ter plaatse bleek dat twee klanten zich vervelend hadden gedragen. Toen zij daarop door personeel uit de gelegenheid werden gezet, bedreigde één van hen een 31-jarig personeelslid verbaal met de dood, greep een 22-jarig personeelslid vol in haar kruis en vernielde een ruit. De twee personeelsleden deden aangifte van bedreiging, aanranding en vernieling.

Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en troffen de twee mannen op de Lange Jansstraat aan. Het ging om mannen van 25 en 37 jaar uit Utrecht. De 37-jarige man bleek de verdachte te zijn en de agenten hielden hem daarop aan. Daarbij verzette hij zich en moest met de nodige moeite worden geboeid. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Omdat de 25-jarige Utrechter geen strafbare feiten had gepleegd, werd hij niet aangehouden.

Verdachte dankzij behulpzame passanten gepakt

UTRECHT Een vrouw werd op dinsdagavond 27 april bestolen van een bankbiljet van 50 euro. De verdachte werd na een achtervolging door passanten tegengehouden.

Een 28-jarige vrouw uit Utrecht bevond zich rond 18.05 uur in een winkel aan de Voorstraat. Zij had een bankbiljet van 50 euro in haar handen, terwijl zij bij een stelling naar spullen stond te kijken. Plotseling voelde zij dat het bankbiljet uit haar handen werd gegrist en zag zij een man ermee naar buiten rennen. Zij ging erachteraan en riep omstanders te hulp. Twee jongens kwamen haar te hulp en gingen achter de verdachte aan. Zij haalden hem op de Achterstraat in en hielden hem tegen. Hij wist echter los te komen en ging er met achterlating van zijn jas opnieuw vandoor. De twee jongens gaven het niet op en zetten weer de achtervolging in. Het slachtoffer raakte vervolgens het zicht op hen kwijt.

Op de Begijnekade kreeg het slachtoffer de jongens weer in het zicht. Zij wezen haar naar de Noorderbrug, waar twee mannen en een vrouw de verdachte tegen hadden gehouden. Vervolgens kreeg het slachtoffer haar 50 euro terug. Gewaarschuwde agenten kwamen ter plaatse en hielden de verdachte, een 28-jarige man uit Utrecht, aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.

Gestolen auto

UTRECHT Agenten hielden op dinsdagochtend twee mannen aan omdat zij in een gestolen auto reden.

Rond 10.30 uur zagen agenten een auto over de Brailledreef rijden. Bij navraag bleek dat de auto in Kennemerland was gestolen. De agenten gaven de bestuurder een stopteken. Zowel de bestuurder, een 39-jarige Utrechter, als de passagiere, een 41-jarige vrouw uit Made, werden aangehouden op verdenking van diefstal c.q. heling en de auto werd in beslag genomen. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. Daar wordt uitgezocht wat hun eventuele rol is in de diefstal c.q. heling van de auto.

Motorrijders gewond

UTRECHT - De twee opzittenden van een motor raakten op dinsdag 27 april gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 18.30 uur reed een 24-jarige motorrijder uit Utrecht over de Everard Meijsterlaan, komende uit de richting van de Lessinglaan. Bij hem achterop zat een 26-jarige man uit Utrecht. Een 33-jarige automobilist uit Utrecht reed vanaf de Handelstraat de Everard Meijsterlaan op, maar verleende daarbij geen voorrang aan de voor hem van links komende motorrijder, met een aanrijding tot gevolg. Beide opzittenden van de motor raakten gewond en werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Aanrijding met scooter

UTRECHT Een scooterbestuurder reed op dinsdagmiddag 27 april tegen een lantaarnpaal en raakte gewond.

Rond 16.10 uur reed een 22-jarige jongeman uit Utrecht met zijn snorscooter over de Brailledreef, komende uit de richting van de Taagdreef en gaande in de richting van de Einsteindreef. Bij hem achterop zat zijn 20-jarige Utrechtse vriendin. Op de kruising met de Zamenhofdreef raakte de Utrechter de stoeprand, verloor zijn evenwicht en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Hij liep vermoedelijk een gebroken knie of knieschijf op en werd per ambulance naar het Diaconessenhuis in Utrecht gebracht. Zijn vriendin raakte niet gewond.

Mishandeling op heterdaad

UTRECHT Op dinsdagochtend 27 april was een agent op heterdaad getuige van een mishandeling. Hij hield de verdachte direct aan.

Rond 10.15 uur stond een agent in het portiek van een flat aan de Van Heesstraat met een 59-jarige bewoner en enkele andere bewoners te praten. Terwijl zij daar stonden, kwam een man aanlopen, die het portiek in wilde. De 59-jarige bewoner had in het verleden problemen met hem gehad en zei tegen een medebewoner niet open te doen. Een andere medebewoner hoorde dat kennelijk niet en deed toch open. Daarop liep de man naar de 59-jarige Utrechter toe en gaf hem een vuistslag in het gezicht. De agent dook er direct tussen, pakte de verdachte beet, werkte hem tegen de grond en deed hem de handboeien om. De verdachte, een 43-jarige Utrechter, werd vervolgens naar het politiebureau overgebracht.

Het slachtoffer liep letsel in zijn gezicht op en deed aangifte van mishandeling. De verdachte verklaarde kwaad te zijn geworden omdat hij van het slachtoffer het portiek niet in mocht. Tegen de verdachte is proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.

Jongetje gewond

UTRECHT Een jongetje raakte op dinsdagavond 27 april gewond toen hij op zijn step werd geraakt door een auto.

Rond 18.40 uur wilde een 49-jarige vrouw uit Utrecht bij de oversteekplaats op de Joseph Haydnlaan met haar 10-jarige steppende zoontje de weg oversteken in de richting van het Hendrika van Tussenbroekplantsoen. Toen de moeder halverwege de oversteek was, zag zij een auto, bestuurd door een Utrechtse automobilist (leeftijd onbekend) vanuit de richting van de Pijperlaan naderen. Zij riep naar haar zoontje die nog moest oversteken, dat niet te doen. Hij stepte echter toch door. Het jongetje werd geschampt door de auto en kwam ten val. Hij liep een beenbreuk op en werd per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. De auto liep alleen een kapotte rechterspiegel op.

Graffiti

UTRECHT Agenten hielden in de vroege ochtend van woensdag 28 april een graffitispuiter aan.

Rond 03.35 uur kreeg de politie de melding dat er door iemand graffiti werd gespoten op de Idenburgstraat. Agenten gingen ter plaatse en troffen inderdaad een vers aangebrachte tag aan en zagen daarbij een man wegfietsen. Bij controle van deze man, 41 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, bleek hij vijf spuitbussen bij zich te hebben. Daarop werd hij aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.