Provincie Flevoland De winnaars op een rij

Flevopenningen 2009 uitgereikt

Publicatiedatum: 28 april 2010

Twaalf ondernemingen stonden vrijdagavond te stralen op het podium in de T2-Hangaar van de Aviodrome in Lelystad. Na een paar maanden spanning werden op vrijdagavond 23 april de Flevopenningen 2009 uitgereikt door gedeputeerde Economische Zaken, Andries Greiner. Uiteindelijk waren er drie winnaars. De 'Beste startende onderneming' is VermoeidheidCentrum Nederland BV uit Lelystad geworden en de meest innovatieve is NorthSeafood Holland BV uit Urk.

Eerder dit jaar koos iedere Bedrijfskring zijn eigen 'ondernemer van het jaar'. Deze zes lokale winnaars streden voor de Toponderneming 2009. Uiteindelijk ging C.S.C. Ceelen Sport Constructies BV uit Zeewolde met de begeerde prijs naar huis.

Geslaagde avond

Ondernemend en bestuurlijk Flevoland vierden met 435 personen het Gala. Het was een geslaagde avond met 12 unieke genomineerden, prachtig uitgedoste gasten en drie stralende prijswinnaars. Tijdens het informele programma werden contacten gelegd en banden aangehaald. Trots namen de volgende ondernemingen de Flevopenning in ontvangst:
* Startende onderneming
De winnaar van de Flevopenning 2009 voor startende onderneming is Vermoeidheid Centrum Nederland uit Lelystad. Dit bedrijf heeft de penning gewonnen omdat het positieve resultaten in de behandeling laat zien. Ze hebben in korte tijd een brede klantenkring hebben opgebouwd. Het Vermoeidheid Centrum Nederland is klantvriendelijk en innovatief in de zorg. Daarnaast maken ze gebruik van een brede inzet van moderne middelen, zoals onder andere de inzet van de online dagcoach.


* Innovatieve onderneming
NorthSeafood Holland uit Urk ontving de Flevopenning 2009 voor beste innovatieve onderneming. De jury heeft dit bedrijf als winnaar gekozen omdat onder andere de combinatie van
resultaatgericht werken met zelfsturende teams en de interne academie laat zien dat NorthSeafood Holland zich onderscheidt als innovatief bedrijf op het terrein van sociale innovatie. Aan de P van People in het kader van duurzaam ondernemen wordt zo een uitstekende invulling gegeven. Ook het "World Class Leadership development project" waarin werknemers maatschappelijk betrokken kunnen participeren, onderstreept deze sociale innovatie. Op het terrein van productinnovatie in de visserij vindt de hoofdjury NorthSeafood Holland, blijkens innovaties naar nieuwe hoogwaardige visproducten met extra toegevoegde waarde en de verkrijging van het MSC certificaat, een voorbeeldbedrijf.


* Toponderneming
Zes lokale ondernemers van het Jaar streden om de Flevopenning. De jury koos C.S.C. Ceelen Sport Constructies uit Zeewolde als winnaar omdat ze onder andere in 8 jaar tijd zijn uitgegroeid tot marktleider in Nederland op het gebied van de aanleg van kunstgrasvelden. In een zeer concurrerende markt heeft Ceelen Sport Constructies door hoogwaardige innovatie van het product zich deze positie weten te verwerven. Ook op het gebied van duurzaamheid loopt Ceelen Sport Constructies voorop. De klanten kunnen met het bedrijf in een dertigjarige overeenkomst beheer en renovatie met de recycling van de grondstoffen regelen.