Gemeente Duiven


Vervolg van aanpassing kruising Rijksweg-Maststraat en de bushaltes


----------
Werken aan een veilige weg

Vervolg van aanpassing kruising Rijksweg/Maststraat en de bushaltes Er wordt nu enkele weken aan het werk op de kruising gewerkt. De kabels en leidingen zijn verlegd. De planning was deze werkzaamheden binnen 2 weken af te ronden, maar door enkele tegenvallers heeft dit wat langer geduurd. De Liemers Wegenbouw te Duiven is nu volop bezig om de aanpassing te realiseren.

Stand van zaken werkzaamheden en planning

Fase 1:
Met deze fase is de aannemer nu aan het werk. Hier gaat het om verbreding van de weg en het verleggen van het nieuwe fietspad aan de zuidzijde. Deze fase duurt ongeveer nog één week.

Fase 2:
Hiermee wordt waarschijnlijk op10 mei 2010 gestart. Dan wordt de noordzijde aangepast. Hiervoor worddt het verkeer via de zuidzijde geleid. Het verkeer wordt net als in fase 1 geregeld door verkeerslichten. Over de planning, afzettingen en omleidingen voor de 3e fase houden wij u op de hoogte door middel van een bericht in de Duivenpost.

Het werk is eind mei 2010 klaar.

De duur van de werkzaamheden is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden.

Omleiding en afzettingen
Tijdens bovengenoemde werkzaamheden blijft er een snelheidsbeperking ingesteld op de rijbaan. Bij het werken aan de 2e fase zullen de fietsers die van Duiven richting Westervoort fietsen, gebruik moeten maken van het fietspad aan de zuidzijde. Door borden worden de fietsers omgeleid. De Maststraat wordt in fase 2 helemaal afgesloten. Het verkeer ondervindt door deze werkzaamheden enige hinder.

De gemeente vraagt uw begrip voor het ontstane ongemak.

Informatie
Heeft u nog vragen, neem dan contact op met de heer R. Klein Haneveld, toezichthouder van de gemeente Duiven. Telefoon (0316) 27 93 66 begin_of_the_skype_highlighting (0316) 27 93 66 end_of_the_skype_highlighting. Ook kunt u contact opnemen met Liemers Wegenbouw, Telefoonnummer (0316) 26 19 44 begin_of_the_skype_highlighting (0316) 26 19 44 end_of_the_skype_highlighting.