Rijksvoorlichtingsdienst

Gert-Jan Buitendijk waarnemend directeur-generaal Bestuur en Koninkrijksrelaties bij BZK

Gert-Jan Buitendijk (43) is per 19 mei benoemd tot waarnemend directeur-generaal Bestuur en Koninkrijksrelaties op het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Hij is de tijdelijke opvolger van Andrée van Es die is voorgedragen als kandidaat-wethouder in Amsterdam.

Gert-Jan Buitendijk kwam in juni 2006 in dienst bij BZK in de functie van directeur Financieel-Economische Zaken (FEZ) en is binnen het ministerie sinds 1 mei 2009 directeur Openbaar Bestuur en Democratie en plv DG. Daarvoor werkte hij 11 jaar in verschillende functies bij het ministerie van Financiën, waarvan de laatste jaren als plv. directeur van de Interdepartementale Projectdirectie Administratieve Lasten (IPAL).

Daarnaast was Gert-Jan Buitendijk van 1998 tot 2006 loco-burgemeester/wethouder van de gemeente Strijen en was hij begin jaren negentig een aantal jaren wetenschappelijk docent en onderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Gert-Jan Buitendijk studeerde Politicologie aan de EUR.

Noot voor redacties (