Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.10 uur

Utrecht, 28-04-2010

Jongens bekeurd voor baldadigheid

HOUTEN Twee jongens van 16 en 17 jaar uit Houten zijn betrapt op baldadigheid.

Op dinsdag 27 april omstreeks 15.45 uur zag een surveillerende politieman op Het Rond dat de twee een fiets van een 16-jarige plaatsgenoot in het water van het kanaaltje gooide. Onder toezicht van de politieman werd de fiets weer uit het water gehaald.

De twee jongens werden verhoord op het politiebureau en hun zaak wordt verder afgehandeld via bureau Halt.

Meisje gewond

IJSSELSTEIN Een 16-jarige bestuurster van een bromscooter uit IJsselstein raakte gewond bij een botsing met een 41-jarige automobiliste ook uit IJsselstein. De 16-jarige werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis.

De aanrijding gebeurde toen de 41-jarige automobiliste, rijdend over de Oranje Nassaulaan, linksaf sloeg om de parkeerplaats bij De Clinckhoeff op te rijden. Zij zag daarbij de haar tegemoetkomende bestuurster van de bromscooter over het hoofd.

Gezochte man loopt tegen de lamp

NIEUWEGEIN - Politiemensen controleerden dinsdag 27 april omstreeks 12.15 uur op de Zuidstedeweg twee inzittenden van een personenauto.

De centralist van de politiemeldkamer had kort daarvoor politiemensen verzocht uit te kijken naar deze personenauto omdat de inzittenden mogelijk waren betrokken bij een winkeldiefstal op Laagraven. In de auto lagen grote bussen verf, maar deze bleken niet te zijn gestolen omdat men hiervan de aankoopbon kon tonen.

Uit verificatie van de gegevens van het tweetal bleek dat één van hen werd gezocht, omdat hij nog een gevangenisstraf van 30 dagen moest uitzitten. Het ging om een 31-jarige man uit Nieuwegein en hij werd meegenomen naar het bureau in afwachting van transport naar de gevangenis.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN Bij een verkeerscontrole kregen 18 automobilisten een bekeuring voor onder meer het niet dragen van de gordel en overschrijding van de toegestane maximumsnelheid. De controle vond plaats dinsdag 27 april tussen 13.00 en 14.15 uur op de Graaf Florisweg.