Gemeente Zoetermeer

SEA behaalt alle doelstellingen

"Een buitengewoon succesvol jaar", aldus Edo Haan, projectwethouder voor de Sociaal Economische Agenda (SEA). "Alle SEA-doelstellingen uit het convenant 2006 - 2010 zijn behaald. In het bijzonder ben ik trots op het resultaat van het convenant "Diversiteit en gelijke behandeling in bedrijf". Ondanks de economische crisis breidden werkgevers hun bedrijf of instelling uit met 267 werkplekken voor vrouwen, ouderen (45+), allochtonen en arbeidsgehandicapten. Dit bewijst dat deze publiek-private samenwerking loont. En dat de Zoetermeerse ondernemers daadkracht en betrokkenheid tonen bij de lokale economie. Geweldig!" Naast de 267 plaatsingen is ook concreet invulling gegeven aan het bewustwordingsproces bij het Zoetermeers bedrijfsleven. Zo blijkt dat organisaties die diversiteitbeleid toepassen vaak creatiever en innovatiever zijn dan homogeen samengestelde teams. De SEA behaalde ook goede resultaten met de oprichting van het Werkgeversservicepunt (WGSP) in april 2009. Het WGSP plaatste vervolgens circa 900 kandidaten op de gemelde Zoetermeerse vacatures. Daarmee is de doelstelling met 109% gehaald in 2009.

Hoogste resultaat 100.000+ gemeenten
De tevredenheid over het ondernemersklimaat in Zoetermeer is gestegen naar een totaalcijfer van 6,9 in 2009 (het cijfer in 2006: 6,7). Daarmee scoort Zoetermeer het hoogst van alle 100.000+ gemeenten volgens het onderzoek van TNS-Nipo.

Veiligheid
Ook conform de doelstellingen van de SEA zijn nu twaalf van de veertien winkelcentra gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen. Deze winkelcentra troffen maatregelen ter voorkoming van criminaliteit en onveiligheid voor de ondernemers en het winkelend publiek.

Jaarrapportage
Bovenstaande en alle andere resultaten van de SEA om het ondernemersklimaat te verbeteren, de werkgelegenheid te vergroten en het aantal uitkeringsgerechtigden te verminderen (SEA 2006 - 2010) zijn te lezen in de bijlage "SEA jaarrapportage 2009". De SEA is een gezamenlijk platform dat eind 2006 is ondertekend. Initiërende partijen zijn de gemeente, UWV WERKbedrijf, RVOZ, DVZ, Kamer van Koophandel Den Haag kantoor Zoetermeer, Vereniging Promotie Stadshart Zoetermeer, MKB Randstad-West, VNO-NCW West en Samenwerkingsverband Onderwijs Bedrijfsleven (SOB) Zoetermeer.