Gemeente Almere

Extra aandacht voor feestversieringen

28-04-2010

Grote Markt kleurt oranje De jaarlijkse feesten zoals kerst en Koninginnedag, maar bijvoorbeeld ook een groot evenement als het WK voetbal zijn voor veel bedrijven en instanties een goede aanleiding om alle ruimtes sfeervol te versieren. Maar feestversieringen kunnen de veiligheid van de locatie beïnvloeden. De gemeente Almere heeft daarom voorafgaand aan Koninginnedag bij bedrijven en horeca extra aandacht gevraagd voor verantwoord feestversieren.

Om de ondernemers en instanties te ondersteunen bij het maken van de juiste veiligheidsoverwegingen, hebben zij ook een Quickscan Brandveilig Gebruik ontvangen. Dit is een hulpmiddel om snel en eenvoudig te checken of aan alles is gedacht. Daarnaast zijn op de website www.almere.nl/veiligfeestversieren ook tips van de brandweer te vinden en is het `logboek Brandveilig Gebruik' te downloaden. Dit logboek is een hulpmiddel bij het ordenen en opslaan van alle gegevens en documenten die bij controles van de gemeente paraat moeten zijn.

Verantwoordelijkheden

De gemeente heeft de taak om te controleren of daarbij voldaan wordt aan de gestelde veiligheidseisen. De gemeente Almere geeft hierover informatie en voert steekproefsgewijs controles uit. Doel hiervan is dat iedereen zich bewust wordt van de risico's die feestvieren met zich mee kan brengen. De eigenaar/beheerder van een school, horecagelegenheid of een instantie is daarnaast zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van bezoekers en personeel.