GroenLinks Capelle aan den IJssel


Dinsdag 27 april 2010, 22:37u - tasco.alblas
GroenLinks plaatst bijenhotel

Afgelopen weekend was het weekend van de guerrilla gardeners van GroenLinks. Door het hele land tuinierden zij in de publieke ruimte voor meer en mooier groen in de steden. GroenLinks in Capelle plaatste een klein bijenhotel in het Schollebos.

Met het inrichten van een bijenhotel willen de guerrilla gardeners van GroenLinks in Capelle aandacht vragen voor de bij. Door ziekten gaat het slecht met de bij. Regelmatig sterven hele bijenvolken uit. Dat is niet alleen voor de bijen zelf een probleem, maar ook voor planten, want veel planten zijn voor de bestuiving afhankelijk van de bij. Omdat bijen fruitbloesem bestuiven zullen ook wij last krijgen van de problemen bij de bijen. Zonder de bij geen vruchten zoals appels en peren.
In een bijenhotel kunnen op zichzelf levende bijen nestelen. Meer bijen betekent ook meer wilde planten en bloemen in tuinen. Zo'n hotel is op verschillende manieren te maken, onder andere door gaten te boren in hout. GroenLinks hoopt dat door deze actie mensen een bijenhotel zullen maken in hun tuin. Hoe dat kan, is op de website
http://www.bijenhelpdesk.nl te vinden.