Gemeente Veenendaal


Koninklijke Onderscheiding voor de heer Van Wakeren

Burgemeester Elzenga reikte op maandag 26 april de heer N.B. van Wakeren de versierselen uit die behoren bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Van Wakeren is al 35 jaar actief in het Veenendaalse verenigingsleven op verschillende gebieden.

Â

De heer Van Wakeren heeft zich vanaf 1975 op een bijzondere wijze ingezet voor de economie, het bedrijfsleven, de Oranjevereniging, de Rotary, de sport en de politiek. Sport in het algemeen en de Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging in het bijzonders hebben altijd zijn aandacht gehad. In 1975 richtte hij samen met anderen de sponsorgroep GVVV/VZC op en werd daar ook voorzitter van.

Â

Als ondernemer en winkelier heeft hij zich sterk gemaakt voor meer zaken. Van 1980 tot 1994 trad hij toe tot het bestuur van de Winkeliersvereniging Handel en Nijverheid in Veenendaal. Mede dankzij zijn inzet heeft het Veenendaalse winkelgebied de positieve bekendheid gekregen waarvan het nu nog steeds profiteert. In 1988 heeft hij samen met enkele anderen City Marketing Veenendaal opgericht, een overkoepelend orgaan voor drie winkeliersverenigingen in Veenendaal. Hij werd voorzitter en is er nu, na 22 jaar, nog steeds bij betrokken.

Â

Sinds 1980 is de heer Van Wakeren actief bestuurslid bij de Stichting Oranjedag Veenendaal en vanaf 1998 is hij voorzitter van de stichting. Ook is hij al ruim 14 jaar lid van de Commissie Beroep- en bezwaarschriften van de gemeente Veenendaal. De heer van Wakeren was van 1992 tot 1994 bestuurslid van de VVD in Veenendaal en van 1994 tot 2002 raadslid voor dezelfde partij.