Provincie Flevoland
Provincie Flevoland stimuleert creatieve ondernemers

Publicatiedatum: 28 april 2010

De provincie Flevoland gaatondernemers in de creatieve sector stimuleren om hun creativiteit voor productontwikkeling, vernieuwing en innovatie te verbinden met ondernemers uit de `traditionele' industrie. De provincie stelt daarvoor 81.275 euro subsidie beschikbaar voor de stichting Flowland.

Deze stichting gaat ook alle creatieve ondernemers in Flevoland bijeen brengen en biedt ze een netwerk om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen om zo gezamenlijk de creatieve sector in Flevoland te versterken. De creatieve sector bestaat uit ontwerpers, websitebouwers, architecten, kunstenaars, game-ontwikkelaars, etc.

Regionale innovatiekracht

Gedeputeerde Andries Greiner is zeer content met deze ontwikkeling. Greiner: 'Als provincie versterken we met dit project de regionale innovatiekracht. In plaatsen als Zaandam en Amersfoort is een soortgelijk platform al een succes. Flowland wordt geen praatclub, maar een actieve onderneming. Ze gaan de creatieve sector in Flevoland nauwkeurig in beeld brengen en zoeken aansluiting met relevante koepelorganisaties op het gebied van kunst, cultuur, onderwijs en wetenschap. Jaarlijks maken ze een activiteitenkalender en organiseren ze Flowcaf's, netwerkbijeenkomsten en op verzoek excursies.

Creatieve Campus

Flowland krijgt een plekje op de Creatieve Campus in Almere (voormalig Beiersdorfcomplex) en gaat direct van start. Naast de provinciale bijdrage krijgt de stichting ook subsidie van Syntens, Kamer van Koophandel, OMFL en Mac3Park