Gemeente Echt-Susteren


580 leerlingen zorgen voor een schone school

Een schone school is de basis voor een goede leeromgeving. Wanneer kinderen op jonge leeftijd bewust worden gemaakt van goed zwerfafvalgedrag, veroorzaken ze later zelf minder zwerfafval. Vanuit deze gedachte zijn zoân 580 leerlingen van vijf verschillende basisscholen in Echt-Susteren in de afgelopen twee weken enthousiast aan de slag gegaan met opruimen van zwerfafval rondom hun eigen school.

Â

Adje Afval startte de actie met een toespraakje en zong samen met de kinderen een afvallied om ze op te warmen. De jonge deelnemers kregen vervolgens materialen zoals handschoenen, veiligheidsvestjes, grijpers en vuilniszakken uitgereikt door buitendienstmedewerkers van de gemeente. Onder begeleiding van ouders en leraren gingen zij in de buurt van hun school op zoek naar achtergelaten afval. Indien mogelijk ruimden ze dit op. De actie is bedoeld om de leerlingen en hun omgeving bewust te maken van het probleem zwerfafval en hen medeverantwoordelijk te laten zijn van een opgeruimde gemeente.

Â

Zwerfafvalactie geslaagd

In totaal namen vijf basisscholen in de gemeente Echt-Susteren deel aan deze zwerfvuilactie: De Springdonk en In ât Park in Susteren, Op de Slek en De Driepas in Echt en St. Cornelius in Dieteren. Ze haalden samen vele kiloâs zwerfafval op en daarmee is deze actie geslaagd!

Â

Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Springdonk ruimen het zwerfafval rond hun eigen school op. Foto: Pim Ermers.