Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 28-04-2010

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

COEVORDEN Dinsdagmorgen hield de politie een 48-jarige inwoner van Emmen aan die op de Van Heutszsingel in Coevorden een aanrijding had veroorzaakt. Daar botste de man bij verkeerslichten met zijn auto tegen een voor hem stoppende auto, bestuurd door een 49-jarige inwoonster van Coevorden. De Emmenaar had gedronken (930 ugl). Ook is hij niet in het bezit van een rijbewijs. De politie nam zijn auto in beslag en maakt proces-verbaal op.

Hennepkwekerij in woning

COEVORDEN De politie trof dinsdagmorgen een hennepkwekerij aan in een woning aan de Van Limburg Stirumstraat in Coevorden. Drie slaapkamers op de bovenverdieping waren ingericht als kwekerij. In twee kamers stonden 139 planten. 102 planten in de derde slaapkamer waren kort daarvoor geoogst. Bijna 2000 gram aan gedroogde toppen lag weer in een andere kamer. De voor de kwekerij benodigde elektriciteit ging buiten de meter om. Het elektriciteitsbedrijf doet aangifte van diefstal. De kwekerij werd ontmanteld en de planten en apparatuur werden ter plaatse met behulp van een kraakwagen vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 67-jarige eigenaar van de woning.

Politie vordert rijbewijzen in

De politie vorderde dinsdag de rijbewijzen in van drie automobilisten die op verschillende wegen de geldende maximum snelheid fors overschreden. Op de A-37 bij Coevorden reed een 35 jarige automobilist uit Emmen 54 km te snel. Een 35 jarige automobilist uit Emmen reed op de Nieuw-Amsterdamsestraat in Emmen 54 km sneller dan is toegestaan. Een 49 jarige automobilist uit Urk dacht mogelijk dat de N374 bij Borger een autosnelweg was, want hij reed daar met een snelheid van 143 km per uur terwijl daar maximaal 80 km per uur mag worden gereden.

Motorrijder gewond

BORGER Op een rotonde in de Poolse Bevrijderslaan in Borger raakte dinsdagmiddag een 70-jarige motorrijder uit Assen gewond. Een 24-jarige automobilist uit Rosmalen verleende hem geen voorrang. Een aanrijding volgde en de motorrijder raakte gewond aan een been. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Auto tegen boom

WATEREN Op de Huenderweg in Wateren botste dinsdagmorgen een 21-jarige vrouw uit Hoogeveen met een auto tegen een boom. Volgens de vrouw moest ze uitwijken voor een onbekend gebleven tegenligger. Ze kwam met de auto in de berm, schampte een boom, raakte daarna nog een boom en kwam met de auto op de zijkant in een sloot tot stilstand. De vrouw raakte slechts licht gewond en kon volstaan met een bezoek aan de huisarts.

Vrouw bekneld in auto

RODEN Een 36-jarige vrouw uit Roden heeft dinsdagavond geruime tijd bekneld gezeten in haar beschadigde auto. Op de Borglaan in Roden ging de vrouw door onbekende oorzaak in een bocht rechtdoor en belandde vervolgens met haar auto op de kop in een sloot. Ze raakte gewond en kwam met haar voeten bekneld te zitten. Het kostte medewerkers van de brandweer en de ambulancedienst bijna een uur om de vrouw op een zorgvuldige manier uit de auto te krijgen. Ze is per ambulance overgebracht naar het UMC Groningen.

Gokkasten opengebroken

KLAZIENAVEEN Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een horecagelegenheid aan het Van Echtenskanaal in Klazienaveen en binnen twee gokkasten opengebroken. Men kwam binnen door de voordeur van het pand met grof geweld open te breken. Het in de gokkasten aanwezige geld is meegenomen.

Winkeldieven

ASSEN Twee meisjes van 14 en 15 jaar uit Assen zijn dinsdagmiddag door beveiligingsmedewerkers van een winkel aan het Koopmansplein in Assen betrapt op winkeldiefstal. De meisjes namen twee tasjes mee zonder die af te rekenen. Ze zijn overgedragen aan de politie die hun ouders informeerde en proces-verbaal opmaakte.

In dezelfde winkel werd een paar uur later een 43-jarige man uit Groningen aangehouden die zonder te betalen een fles parfum ter waarde van 66,- meenam. Ook hij belandde op het politiebureau en mocht na het afleggen van een verklaring en met een proces-verbaal op zak het bureau weer verlaten.

EMMEN In een winkel aan de Wolfsbergenweg in Emmen werd dinsdagmiddag een 30-jarige man uit Leeuwarden aangehouden die met twee setjes gereedschap de winkel verliet en deze niet had betaald. Hij liep tegen de mand doordat het alarm afging toen hij de kassa passeerde. Ook tegen deze man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Boete voor te donkere autoruiten

VLEDDER Een 23-jarige inwoner van Steenwijk is dinsdag door de politie bekeurd omdat hij in een auto reed met te donkere ruiten. De man werd gecontroleerd op de Scheperskamp in Vledder. Bij meting bleek dat de zijruiten van de auto een lichtdoorlaatbaarheid hadden van 36%. Dit moet minimaal 70% zijn. De man kreeg een boete van 160,-. Ook is het kentekenbewijs van zijn auto ingenomen. Dit krijgt hij terug als hij zijn auto binnen vier weken laat keuren met ruiten met voldoende lichtdoorlaatbaarheid.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.