Gemeente Beek


Aanpassing dienstregeling bussen

In verband met de herinrichting van de Maastrichterlaan kunnen de lijnen 17, 59 en 98 niet meer via de Maastrichterlaan naar het centrum van Beek rijden. Hierdoor is Veolia genoodzaakt via de A2, de afslag Elsloo en het Businesspark Stein te rijden.

Â

Door de routeaanpassing is het voor de genoemde lijnen niet meer mogelijk om tijdig in Beek Centrum aan te komen. Daarmee vervalt de normale overstapmogelijkheid.. Veolia heeft naar een oplossing gezocht om de overlast zoveel mogelijk te beperken. .

Â

Aangezien alleen lijn 59 geen overstapmogelijkheden biedt op andere buslijnen laat Veolia deze via de Prins Mauritslaan en de Stationsstraat naar het station rijden. Daar kan overgestapt worden op de NS treinen. De vertrek- en aankomsttijden van lijn 5 zijn daardoor wel gewijzigd. Lijn 59 verzorgt zo de verbindingen vanuit Beek Centrum naar het Station en naar Sittard en Geleen. De lijnen 31 en 92 vormen de verbindingen van Beek Centrum naar het station v.v.

Â

De lijnen 11 en 12 weer via Beek Centrum. Hiermee komt wel de gegarandeerde aansluiting van lijn 12 op lijn 17 in gevaar. De route van lijn 31 is ongewijzigd en blijft aansluiten op de lijnen 11 en 12.

Â

De situatie wordt voortdurend geëvalueerd en zonodig bijgesteld..

Â

De actuele situatie per buslijn wordt zo duidelijk mogelijk weergegeven op de projectwebsite www.beekbereikbaar.nl.