Gemeente Valkenburg aan de Geul

WK Wielrennen 2012 in Limburg

De Wereldkampioenschappen (WK) Wielrennen van 2012 vinden in Limburg plaats. Limburg heeft de voorkeur gekregen boven andere kandidaten Italië (Genua) en België (Hooglede). Het feit dat een hele regio een WK organiseert is uniek in de geschiedenis van het WK Wielrennen.

Het gebeurt in september 2012

Het WK Wielrennen 2012 wordt van 15 tot en met 23 september 2012 gehouden. Het WK wordt dan voor het eerst volgens een nieuwe structuur verreden en Limburg heeft dus de primeur. Belangrijkste vernieuwingen
* uitbreiding van het aantal wedstrijddagen verdeeld over twee in plaats van één weekend

* invoering van een wereldkampioenschap ploegentijdrit voor sponsorteams (zowel heren als vrouwen),

* organisatie van een toerversie en diverse activiteiten op breedtesportgebied.

Valkenburg symbool voor wielerminnend Nederland

De Wereldkampioenschappen 2012 worden op zaterdag 15 september ingeluid met een cultureel openingsevenement op het Vrijthof in Maastricht. Op zondag 23 september vindt de slotmanifestatie plaats in Valkenburg. Burgemeester Martin Eurlings: âTwee weekenden en een week lang is Valkenburg aan de Geul hét centrum van de wielerwereld. Dit wordt een geweldige happening.â

Zeven Limburgse (wieler)gemeenten worden als start-, finish- of breedtesportlocatie bij de Wereldkampioenschappen Wielrennen Limburg 2012 betrokken. Dit alles in het kader van het Limburgs Wielerplan. Het zijn Maastricht, Valkenburg, Heerlen, Sittard-Geleen, Landgraaf, Margraten, Eijsden en Beek. De eindstreep bevindt zich telkens in de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Al vier keer eerder werden de Wereldkampioenschappen Wielrennen in Valkenburg (en omgeving gehouden (1938, 1948, 1979 en 1998). Valkenburg kan dus met recht dé wielerstad van Nederland genoemd worden.

Meer weten of je aanmelden voor de nieuwsbrief? Kijk op www.limburg2012.com. Â