Politie Gelderland-Midden

Parketpolitie stuit op pistool bij zoektocht veroordeelde
Publicatiedatum: 28-4-2010 11:14:06

ARNHEM - Agenten van de parketpolitie Gelderland-Midden zijn dinsdag 27 april bij een zoektocht naar een veroordeelde in een huis in de Arnhemse wijk Het Duifje gestuit op een pistool.

De agenten waren op zoek naar een veroordeelde die nog enkele achterstallige boetes had openstaan. De man werd echter niet in het huis aangetroffen. Wel zijn 52-jarige broer. In zijn kamer zagen de agenten het pistool liggen onder het bed. De 52-jarige man werd daarbij aangehouden. Het pistool bleek een zogenoemd gasalarmpistool te zijn, waarmee weliswaar geen kogels verschoten kunnen worden. Het wapen is echter wel geschikt om mee te dreigen en valt daarmee onder de wapenwetgeving. De 52-jarige Arnhemmer bekende het wapen ooit een keer te hebben gevonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (046104)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Autobrand mogelijk aangestoken

Publicatiedatum: 28-4-2010 11:13:10

ARNHEM - Op Onder de Linden in de Arnhemse Vogelwijk heeft dinsdagavond 27 april een autobrand gewoed. Daarbij raakte niemand gewond. De politie denkt dat de brand is aangestoken.

De brand brak omstreeks kwart over acht uit waarop buurtbewoners brandweer en politie waarschuwden. Door de brand bleek een tweede auto brandschade te hebben opgelopen. De politie onderzoekt de zaak en gaat vooralsnog uit van brandstichting. Zo zou een getuige, kort voor het uitbreken van de brand, enkele knapen bij de auto hebben zien staan die daarna weggerend waren. De politie roept meer getuigen op te reageren en is telefonisch bereikbaar op nummer 0900-8844. (046146)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 28-4-2010 11:09:51

ARNHEM - Een 61-jarige man uit Arnhem heeft dinsdag 27 april een boete gekregen van 150 euro in verband met winkeldiefstal. De man werd door winkelpersoneel betrapt toen hij twee pakken vlees meenam uit een zaak aan de Oostburgwal in zijn woonplaats. Bij het verlaten van de zaak had de man niet afgerekend en werd hij aan de politie overgedragen. De Arnhemmer vertelde `vergeten' te zijn om de spullen af te rekenen. Bij een warenhuis aan het Velperplein werd dinsdag een 58-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij zou met een camera ter waarde van ruim 1500 euro aan de haal zijn gegaan. De man werd aan de politie overgedragen en bekende. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt.
In winkelcentrum Presikhaaf werd dinsdag een 42-jarige Arnhemmer aangehouden nadat hij bij een zaak aan de Hanzestraat een pak vlees zou hebben gestolen. De man bekende de diefstal en moest de buit teruggeven. Ook hier beslist justitie over het lot van de Arnhemmer. Een 51-jarige vrouw uit Velp werd dinsdag betrapt bij een warenhuis aan het Velperplein. Zij bekende later een mobiele telefoon ter waarde van 45 euro te hebben gestolen. De vrouw kreeg een boete opgelegd van 150 euro.
Beveiligers van een supermarkt aan de Roggestraat droegen dinsdag een 55-jarige man uit Arnhem aan de politie over nadat hij betrapt was op winkeldiefstal. De Arnhemmer bekende een blikje bier te hebben meegenomen zonder af te rekenen.

Dubbel gepakt
Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni 2009 met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.
(045907 045943 / 046120)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---