Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 28-04-2010

Arrestatie na achtervolging gestolen auto in Tilburg Noord

TILBURG: Een achtervolging van een gestolen auto in Tilburg Noord heeft dinsdagavond één arrestatie opgeleverd. De vier inzittenden lieten op de Puccinistraat de auto achter. Een van jongens kon worden
aangehouden.

Agenten reden omstreeks 21.15 uur over de Dr. Deelenlaan in de richting van de Kraaivenstraat. Ze zagen dat voor hen een auto over de
ophaalbrug reed, terwijl hiervoor een gesloten verklaring geldt. De agenten gaven op de Heikantlaan een stopteken om de bestuurder te bekeuren, hieraan werd echter niet voldaan, waarna een achtervolging ontstond

De auto reed via het Mascagnihof naar de Puccinistraat. Daar kwam de auto tot stilstand, waarna de vier inzittende uit de auto vluchtten. De jongens renden weg in de richting van de Componistenlaan. Een van de jongens werd op de Rossinistraat aangehouden. Aanvankelijk weigerde hij zijn naam op te geven. Ook had hij geen ID-bewijs bij zich. Tijdens de voorgeleiding aan de hulpofficier van justitie gaf hij wel zijn personalia op. Het bleek te gaan om een 18-jarige Tilburger. De auto waaruit hij gevlucht was, een Renault Laguna, bleek te zijn gestolen vanaf de Tartinistraat. De politie stelt een nader onderzoek in naar de andere verdachten. De auto wordt op sporen onderzocht.

15-jarige knul aangehouden voor vernieling en bedreiging

BERKEL-ENSCHOT: Agenten hebben dinsdagavond omstreeks 21.30 uur in een woning een 15-jarige jongen aangehouden die verdacht wordt van vernieling en bedreiging van zijn ouders.

De ouders waren de woning uitgevlucht toen hun zoon tijdens een ruzie compleet door het lint ging. De woordenwisseling was ontstaan omdat de jongen later dan afgesproken thuis was gekomen. De knul had vervolgens in de woning tafels omgetrapt en een vaas kapot gegooid. Verder zou hij zijn vader een duw hebben gegeven en zijn moeder ernstig hebben bedreigd. In elk geval was de melding zo ernstig dat de wijkagent en zijn collega besloten direct op te treden. Ze hebben de jongen in de woning aangehouden. Een aangifte moet nog opgenomen worden. Hij is ingesloten. Met betrekking tot de verdere afwerking zal worden overlegd met medewerkers van het Veiligheidshuis.

Tilburger weigert blaastest te doen

TILBURG: Een 29-jarige Tilburger heeft vannacht geweigerd mee te werken aan de ademanalyse op het politiebureau. De automobilist was rond 02.45 uur op de Landbouwstraat aan de kant gezet. Daar werkte hij nog wel mee aan de blaastest die aangaf dat hij teveel gedronken had. Aan het bureau weigerde hij de tweede ademanalyse te doen. Ook de mededeling van de agenten dat weigering van dit onderzoek een misdrijf oplevert, bracht hem niet op andere gedachten. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Vier bekeuringen voor 22-jarige Tilburger

TILBURG: Agenten hebben dinsdagmiddag de bromfiets van een 22-jarige Tilburger in beslag genomen. Agenten gaven de bromfietser op de Mozartlaan een stopteken. Er bleken diverse zaken niet in orde te zijn. De bestuurder had geen helm op. Bovendien was de bromfiets niet verzekerd. Ook zat er een gladde achterband op en bleek na meting op de rollenbank dat de constructiesnelheid veel te hoog was. Er werd een snelheid van 97 km / uur mee gehaald. De bestuurder heeft vier bekeuringen gehad. Hij krijgt zijn bromfiets pas terug als hij kan aantonen dat hij een verzekering heeft afgesloten.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 28-04-2010 11:19 | © Regio Midden en West Brabant |