Provincie Utrecht

Eerste groen gas tankstation in de provincie Utrecht

28-4-2010 -

Rijden op groen gas is schoon én fiscaal aantrekkelijk. Bovendien is groen gas nu ook beschikbaar in de provincie Utrecht. Amersfoort heeft de primeur. Op 27 april is daar het eerste groen gas tankstation in de provincie Utrecht aan de Havenweg operationeel.

Groen gas is een schone en duurzame brandstof. groen gas is Made in Holland, geproduceerd uit biomassa, bijvoorbeeld Groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Vervolgens wordt het gezuiverd tot aardgaskwaliteit zodat levering via het bestaande gasnet mogelijk is.

In de provincie staan nu twee aardgastankstations, te Nieuwegein en Harmelen. De aanwezigheid van 100% groen gas in het assortiment maakt het tankstation in Amersfoort bijzonder. De provincie Utrecht verwacht binnen een jaar nog minimaal twee tankstations te openen: in Woerden en in Utrecht. De feestelijke opening van het tankstation in Amersfoort zal nog voor de zomer plaatsvinden.

Provincie Utrecht
De provincie Utrecht is qua verkeer de drukste provincie van Nederland. Dit heeft negatieve gevolgen voor de luchtkwaliteit en gezondheid. Daarom wil de provincie schone brandstoffen introduceren. Aardgas en groen gas zijn daarbij nu ideale marktgeschikte oplossingen. Er zijn meerdere modellen voertuigen in verschillende segmenten leverbaar. Voor zowel vraag- en aanbod heeft de provincie Utrecht stimuleringsregelingen. Kijk voor meer informatie op www.aardgasinuwwagenpark.nl.

Meer over OrangeGas
OrangeGas is een bedrijf in de nieuwe markt van groen gas tanken. Groen gas is goedkoper, zuiniger, stiller en beter voor het milieu dan de traditionele brandstoffen. OrangeGas heeft de doelstelling om binnen twee jaar een netwerk van Groen Gas tankstations te realiseren. Voor meer informatie: www.orangegas.nl

Afbeelding van: Eerste groen gas tankstation in de provincie Utrecht

Meer informatie: Doron Verstraelen, telefoon 030-258 2122