Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 28-04-2010

Automobilist raakt ernstig gewond bij ongeval

ZEGGE: Een 27-jarige man uit Roosendaal is dinsdagavond 27 april ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval in Zegge. De exacte toedracht is nog onduidelijk.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 21.45 uur op de kruising van de Onze-Lieve-Vrouwestraat met de afrit A58 (komende vanuit de richting Roosendaal). Het bleek dat er twee personenauto's met elkaar in botsing waren geraakt en daarbij ernstig waren beschadigd. Een 19-jarige Roosendaler werd ter plaatse aan een lichte hoofdwond behandeld. De wond werd nadien gehecht in het ziekenhuis.
Een 27-jarige automobilist uit Roosendaal zat bekneld in zijn auto. De brandweer kwam er aan te pas om het slachtoffer uit het wrak te bevrijden. Dat gebeurde onder leiding van het ambulancepersoneel en een medisch team van de traumahelikopter. De traumahelikopter was in de middenberm geland. Het slachtoffer is uiteindelijk (22.40 uur) per ambulance naar het Sint Elisabeth ziekenhuis in Tilburg vervoerd. Daarbij ging de trauma arts mee in de ziekenauto omdat de 27-jarige man ernstig hersenletsel had opgelopen.

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen. Op dit moment lijkt het erop dat beide betrokken achter elkaar aanreden. Vermoedelijk is het slachtoffer in de eerste instantie naar rechts afgebogen, waarna hij meteen weer linksaf sloeg, alsof hij wilde keren op de kruising. Door deze plotselinge manoeuvre kon de achteropkomer hem niet meer ontwijken. Uiteraard is dit slechts een voorlopige aanname. Het slachtoffer zelf kon tot op heden namelijk nog niet verhoord worden over de toedracht.
De politie is nog tot 02.00 uur uur bezig geweest met het
sporenonderzoek en het opruimen van het wegdek. Daarna werd de weg weer vrijgegeven.

Politie neemt geweer in beslag van vergunninghouder

BREDA: De politie heeft dinsdagavond 27 april 2010 bij een 31-jarige man uit Breda
De man had een vergunning om legaal een geweer in zijn bezit te hebben. Bij een reguliere controle bleek dat hij het wapen bewaarde in de meterkast. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Vergunninghouders zijn namelijk wettelijk verplicht om vuurwapens goed achter slot en grendel op te bergen. Dit is bedoeld om diefstal en ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen. Bij een hercontrole op dinsdagavond 27 april stond het wapen nog exact op dezelfde plaats. De meterkast was met een standaard slot afgesloten, maar de sleutel stak gewoon in het slot. Omdat het wapen nog steeds niet op de voorgeschreven wijze was opgeborgen, nam de politie het wapen in beslag. De man kreeg
proces-verbaal. Daarnaast wordt het verlof voor het wapenbezit ingetrokken.

Dieven zijn uit op auto-onderdelen

BREDA: De politie heeft in de nacht van dinsdag 27 april op woensdag 28 april drie mannen uit de Sovjet-Unie aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal van auto onderdelen.

Om 00.20 uur zag een beveiligingsbeambte dat het trio zich verdacht gedroeg bij het terrein van een garagebedrijf aan het Minervum. Het drietal sloeg op de vlucht waarna de politie gealarmeerd werd. Het lukte de agenten om de drie verdachten te traceren. Ze hadden zich o.a. verstopt in een sloot. De mannen werd aangehouden en ingesloten in het cellencomplex van de politie.
Nader onderzoek wees uit dat het hekwerk van het garagebedrijf opengeknipt was. Er waren vervolgens diverse auto's op blokken gezet. Van de betrokken voertuigen waren de wielen (velgen en banden) gedemonteerd. De verdachten zijn afkomstig uit de Sovjet-Unie en zijn respectievelijk 32, 29 en 49 jaar oud. Ze verblijven vermoedelijk in de regio Rotterdam. Inmiddels is duidelijk dat de 29 jarige man te boek staat als ongewenst vreemdeling. Na het strafrechterlijke onderzoek naar de diefstallen worden de verdachten overgedragen aan de
Vreemdelingendienst.

DNA-match leidt naar woninginbreker

BREDA: Op woensdagmorgen 28 april 2010 arresteerde de politie een 34-jarige man uit Breda. De man wordt verdacht van inbraak in een woning.

Het misdrijf vond plaats op 25 november vorig jaar in een woning aan de Middellaan in Breda tijdens de afwezigheid van de bewoner. Bij de inbraak werd de voordeur geforceerd en ging de dief er vandoor met een computer en een X-box (gameconsole). Bij het ingesteld sporenonderzoek vond de technische recherche DNA-materiaal van de vermoedelijke dader. Dit celmateriaal bleek afkomstig te zijn van een 34-jarige Bredanaar. In overleg met de Officier van Justitie werd de man gesignaleerd en uiteindelijk woensdagmorgen 28 april getraceerd en aangehouden. Hij is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Uiteraard wordt ook onderzocht of hij mogelijk nog meer op zijn kerfstok heeft.

Motorrijder rijdt 100 km/u te hard: rijbewijs kwijt!

BREDA: Tijdens onopvallende motorsurveillance klokte een politieagent van het Verkeershandhavingsteam een motorrijder. Dat gebeurde
dinsdagmiddag 27 april 2010 om 16.40 uur. De 23-jarige Oosterhouter draaide zijn gashendel vol open de Kapittelweg komende uit de richting van het Centrum. Hij bereikte daarbij een snelheid van 155 km/u. Na de wettelijk correctie kwam de meting uit op 150 km/u waar maximaal maar 50 km/u gereden mag worden. Dit leverde de man een overschrijding van exact 100 km/u op. Hij kreeg een proces-verbaal en moest meteen zijn rijbewijs inleveren. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Arrestatie na huiselijk geweld

BREDA: De politie moest dinsdagavond 27 april 2010 komen bij huiselijk geweld in de wijk Heuvel in Breda. Een 24-jarige vrouw meldde dat ze in haar woning bedreigd en mishandeld was door haar vriend. Agenten gingen meteen ter plaatse. De vrouw vertelde dat ze al voor de 5e keer mishandeld was. Vandaag zou zij daarnaast ook bedreigd zijn met een mes. De man had zich verstopt in het toilet, maar was door de agenten snel gevonden. Achter de toiletpot lag een mes. De 22-jarige man is aangehouden en ingesloten. Hij wordt momenteel verhoord.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke
(relationele) kring wordt gepleegd. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere
hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Politie houdt man aan na bommelding

BREDA: De politie hield dinsdag om 20.15 uur een 63-jarige Bredanaar aan voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht die middag een bommelding te hebben gedaan bij een bedrijf in de Concordiastraat. Het bedrijf ontruimde het pand onmiddellijk en alarmeerde de politie. Bomverkenners stelden een onderzoek in in het pand. Hierbij werden geen explosieven aangetroffen. Ook werd direct een onderzoek gestart naar de melder. Men kwam al snel bij de 63-jarige verdachte uit. Hij werd bij zijn woning aangehouden en wordt in verzekering gesteld voor verhoor. Er is telefoon- en computerapparatuur van de man in beslag genomen. Over de motieven voor de melding is niets bekend. (Auteur: Inge Rijgersberg)

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 28-04-2010 11:39 | © Regio Midden en West Brabant |