Nieuw-Vlaamse Alliantie


Vlaamse partijen moeten handen in elkaar slaan (27/04/10)

N-VA-voorzitter Bart De Wever roept de Vlaamse partijen op om te stoppen met ruzie maken en het aanwijzen van schuldigen voor deze crisis. De echte schuld ligt immers niet bij bepaalde personen of bepaalde partijen, maar bij de huidige Belgische structuren die gewoon niet meer werken. Iedereen in Vlaanderen beseft dit al langer, maar tot op heden blijft het bij woorden. Bart De Wever roept alle Vlaamse partijen op om deze woorden nu eindelijk ook in daden om te zetten en samen de handen in elkaar te slaan. Alleen zo kunnen we resoluut de Copernicaanse omwenteling realiseren die het volle gewicht van het beleid in handen van de deelstaten legt. Nieuwe verkiezingen lossen enkel iets op als Vlaamse partijen eindelijk eens gezamenlijk aan hetzelfde zeel trekken. Het is nu tijd voor Vlaams staatsmanschap.

Op het Belgische niveau sukkelen we nu al jaren van de ene crisis in de andere, terwijl er ondertussen in het beste geval een non-beleid gevoerd werd, maar in de meeste gevallen een barslecht beleid. De begroting is totaal ontspoord, het migratiebeleid is een chaotisch opengrenzenbeleid, de hervorming van justitie is een flop en Michel Daerden op pensioenen een totale ramp. Onze welvaart wordt bedreigd, we betalen alsmaar meer belastingen en we krijgen hoe langer hoe minder daarvoor terug. Dat is bijzonder onrechtvaardig.

Dit moet dan ook stoppen. Het is nu tijd om de moed op te brengen om voor verandering te kiezen. We moeten van deze nood een deugd maken, ons uit deze chaos trekken en eindelijk de hervormingen doorvoeren waarvan we al jaren allemaal weten dat ze noodzakelijk zijn. Bijna alle Vlaamse partijen hebben zich daartoe reeds geëngageerd in het Vlaams parlement. Het is nu tijd om die Vlaamse resoluties ook daadwerkelijk uit te voeren. Conform de strategie die Herman Van Rompuy in december 2005 reeds lanceerde in Knack: de Vlaamse partijen mogen alleen nog aan federale regeringsonderhandelingen beginnen als die tot doel hebben die Copernicaanse omwenteling tot stand te brengen. Inzake Brussel-Halle-Vilvoorde vragen wij niets meer dan de toepassing van de Grondwet en de uitvoering van een arrest van het Grondwettelijk Hof.

Het alternatief is de mensen bang maken voor de totale chaos, terwijl we die door het Belgische status quo NU precies beleven. Het getuigt van veel meer politieke moed om eindelijk de waarheid te spreken. En daarnaar te handelen.

Auteur:
Bart De Wever
Voorzitter N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be