Gemeente Breda

Breda bereidt zich voor op sportieve ontmoeting NAC Breda-FC Twente

Dit is een gezamenlijk persbericht van NAC Breda, Politie Midden en West Brabant en Gemeente Breda

Â

NAC Breda en FC Twente maken zich op voor de voetbalwedstrijd die bepaalt of FC Twente kampioen van Nederland wordt en of NAC Breda deel kan nemen aan de play-offs voor de Europa League.

Over de wedstrijd is de afgelopen dagen overleg gevoerd tussen de club, de gemeente, politie en justitie. De wedstrijd wordt beschouwd als risicowedstrijd categorie C, waardoor aanvullende veiligheidsmaatregelen van kracht zijn. Alle partijen gaan ervan uit dat het een spannende en goed verlopende wedstrijd wordt in een uitverkocht Rat Verlegh stadion.

Burgemeester van der Velden: âWe zien uit naar een spannende voetbalwedstrijd op zondag. Het is voor het eerst dat de ontknoping van de strijd om de landstitel in Breda plaatsvindt; we rekenen met elkaar op een sportieve ontmoeting. Tegelijkertijd treden we adequaat op tegen degenen die de regels overtredenâ.

FC Twente biedt supporters die de wedstrijd wel willen volgen maar geen kaartje hebben de mogelijkheid deze in het stadion van FC Twente op een groot scherm te volgen. Ook in de binnenstad van Enschede zijn op diverse plekken schermen geplaatst waar de wedstrijd te zien is. Voor alle overige voetballiefhebbers is de wedstrijd live op Eredivisie Live te bekijken. Supporters die zonder kaartje of buiten de verplichte buscombi naar Breda willen afreizen komen niet in het stadion.

Veiligheidsmaatregelen
Voor een goed verloop van de wedstrijd in Breda wordt een aantal veiligheidsmaatregelen genomen. Zo wordt er geen alcohol geschonken in het stadion. Er was al een verplichte buscombi-regeling van kracht. Eerder besloot NAC om geen losse kaarten te verkopen om te voorkomen dat supportersgroepen van beide clubs bij elkaar komen te zitten. Verder is op internet actief gespeurd om illegale handel in seizoenskaarten op te sporen en zijn bezoekers van het stadion verplicht zich te identificeren bij de toegangscontrole. Supporters met kaarten voor de verkeerde vakken worden geweigerd. Als Twente-supporters op NAC-vakken worden gespot, zullen ze uit het stadion worden verwijderd. Zij zullen gevorderd worden de stad te verlaten.
NAC-supporters die hun seizoenskaarten doorverkopen hangt een stadionverbod van 18 maanden boven het hoofd. Twente-supporters die met het gebruik van verkeerde kaarten de buscombi ontduiken komen in aanmerking voor een stadionverbod van 12 maanden.

Zoals gebruikelijk bij wedstrijden in deze categorie worden in en om het stadion maatregelen genomen om supportersgroepen gescheiden te houden. De politie is voorbereid om tegen overtreders adequaat op te kunnen treden. NAC, politie, justitie en gemeente gaan ervan uit dat de Bredase en Twentse supporters hun ploeg op passende wijze zullen steunen.

Breda, 28 april 2010