Gemeente Dongen

UITpunt en CLIP Dongen officieel geopend

Publicatiedatum: 28-4-2010

Het timmerwerk zit erop: sinds dinsdag 27 april kunt u terecht bij het fysieke UITpunt en de culturele marktplaats CLIP Dongen in de vestiging van Theek 5 in Dongen. Bas Evegaars, de kersverse wethouder van Cultuur, pakte het UITpunt en CLIP Dongen uit als een cadeautje.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst, aangekleed met enkele culturele intermezzos, werd de nieuwe informatiebalie geopend. Aan de balie kunnen inwoners van Dongen terecht voor informatie over culturele evenementen in de regio en voor kaartverkoop. Ook culturele aanbieders en het onderwijs kunnen er terecht voor informatie.

UITpunt
De website www.uitindongen.nl biedt een agenda met evenementen, voorstellingen en tentoonstellingen in de gemeente Dongen. Ook is er het laatste cultuurnieuws en een overzicht van diverse cursussen te vinden. Om de week wordt een digitale nieuwsbrief verstuurd. Daarvoor kunnen bezoekers van de website zich gratis aanmelden.

CLIP Dongen
CLIP staat voor Cultuur Leerlingen/Leraren Informatie Punt. Het heeft als taak de vraag van scholen op het gebied van kunst- en cultuureducatie af te stemmen met het cultuuraanbod. Via www.clipdongen.nl kunnen cultuurmakers hun educatief aanbod voor scholen aanbieden. Scholen krijgen informatie over het aanbod, maar ook over bijvoorbeeld subsidieregelingen en nascholing.

Aanleveren gegevens
De websites, die eind februari gelanceerd werden, genieten al bekendheid in Dongen. Maar omdat het altijd beter kan, werd tijdens opening van het fysieke punt een oproep gedaan om activiteiten en aanbod aan te leveren voor www.uitindongen.nl en www.clipdongen.nl.

Prachtige initiatieven
Wethouder Bas Evegaars toonde zich enthousiast over de samenwerking met Theek 5. Door de komst van het UITpunt brengen we kunst en cultuur dichterbij de Dongenaar. En scholen krijgen dankzij CLIP Dongen cultuureducatie op maat. Dat alles gebeurt laagdrempelig, via de website of hier in de bibliotheek. Als wethouder Cultuur ben ik heel blij met deze prachtige initiatieven.

Wethouder Bas Evegaars