Gemeente Hoorn

Gemeenteraad Hoorn tegen legitimatieplicht en voor gebruik stemcomputer bij verkiezingen

De Hoornse gemeenteraad is ontevreden over de legitimatieplicht en het gebruik van de stemcomputer bij verkiezingen. Daarom stemde alle fracties in de Hoornse gemeenteraad in met een motie die het college van B en W oproept om dit ongenoegen kenbaar te maken bij de Minister van Binnenlandse Zaken.
Volgens de raad werkt de legitimatieplicht drempelverhogend en werkt de verplichting om te legitimeren bovendien irritatie op. Ook beschikt niet iedereen, en met name ouderen, over een geldig legitimatiebewijs. Verder kost volgens de raad stemmen met het rode potlood onnodig veel tijd en brengt dit een groot risico op het maken van fouten.

Daarom heeft de gemeenteraad het college van B en W verzocht om het ongenoegen van de gemeenteraad van Hoorn omtrent de legitimatieplicht en het stemmen met potlood bij verkiezingen per brief kenbaar te maken bij de Minister van Binnenlandse Zaken, met als doel de legitimatieplicht bij verkiezingen zo snel mogelijk op te heffen en het elektronisch stemmen zo snel mogelijk opnieuw in te voeren. Laatste wijziging van deze pagina: 28 april 2010 Terug
Omhoog