Gemeente Het Bildt


Profielschets van de nieuwe burgemeester

28-04-2010 11:32

Zoals bekend is dhr. A.van der Werff per 1 mei 2010 benoemd tot burgemeester van de gemeente Noordoostpolder.

Daarom is inmiddels de procedure opgestart voor de benoeming van een nieuwe burgemeester.

Als tijdelijk waarnemer (tot aan het tijdstip van de benoeming van de nieuwe burgemeester) is door de Commissaris der Koningin in de provincie Fryslân benoemd dhr. G. Krol, tot voor kort wethouder van de gemeente Leeuwarden.

Voor de werving van een nieuwe burgemeester is een profielschets opgesteld.
Daarin wordt verwoord aan welke kwaliteiten, condities en vaardigheden de nieuwe burgemeester volgens de gemeenteraad moet voldoen.

Daarbij moet u denken aan de taken van de burgemeester, de basiscondities waarover de burgemeester moet beschikken, de gewenste bestuursstijl en de gewenste bestuursvaardigheden. Daarnaast is een aantal specifieke wensen geformuleerd.

Op 2 juni aanstaande zal de profielschets door de gemeenteraad in een bijzondere raadsvergadering worden besproken met de Commissaris van de Koningin. Daarna zal de sollicitatieprocedure in gang worden gezet. Naar de huidige inzichten zullen de gesprekken met de sollicitanten in de loop van september a.s. plaatsvinden.

Wij willen de inwoners van het Bildt graag in de gelegenheid stellen om een reactie te geven op de profielschets. Uw eventuele op- of aanmerkingen, suggesties en ideeën zijn van harte welkom en zullen worden betrokken bij de vaststelling van de definitieve tekst van de profielschets.

De profielschets kunt u hier downloaden>>

Reacties op de profielschets zijn mogelijk tot uiterlijk 14 mei 2010.

U kunt op 2 manieren reageren:


1. Door middel van een schriftelijke reactie. Deze kan worden gericht aan de raadsgriffier,Postbus 34, 9076 ZN St.-Annaparochie.


2. Per e-mail te richten aan het e-mailadres: p.haagsma@hetbildt.nl


---