Politie Hollands Midden

Stolwijk, Moordrecht - Hennepkwekerijen ontmanteld

Stolwijk, Moordrecht, 28-04-2010 o De politie heeft op dinsdag 27 april twee hennepkwekerijen ontmanteld in het district Gouwe IJssel. Uit onderzoek van de politie bleek dat er in een woning in Stolwijk en een loods in Moordrecht hoogstwaarschijnlijk een hennepkwekerij aanwezig was. Die dinsdag is de politie de gebouwen binnengegaan.

Aan de Schoonhovenseweg in Stolwijk werd in een woning een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 550 planten. De bewoner werd aangehouden. Naast de hennepplanten heeft de politie onder andere assimilatielampen en kweekbakken in beslag genomen.

In Moordrecht werd een hennepkwekerij met 623 planten aangetroffen in een loods aan de Zuidbaan. Er waren geen personen in de loods aanwezig.

De politie heeft de hennepplanten en andere goederen zoals assimilatielampen in beslag genomen. Zij doet verder onderzoek naar de zaak.

In beide gevallen werd voor de hennepkwekerijen stroom afgetapt. Hiervoor is twee keer aangifte gedaan van diefstal van stroom.

Tip de politie De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven veel geld, en daarmee dus ook de maatschappij. De energiebedrijven zijn er daarom ook op gebrand om hennepkwekerijen op te doeken.