Gemeente Rotterdam

pas op voor fraude met parkeervergunningen

Parkeervergunningen alleen via de Stadswinkels

28 april 2010 | rotterdam | persbericht

Afgelopen week was er weer sprake van verkoop van gestolen parkeervergunningen door een man die zich uitgeeft als stadswacht. In november vorig jaar waren er ook al meldingen van fraude met gestolen parkeervergunningen. Parkeervergunningen kunnen alleen worden aangevraagd bij de Stadswinkels van de gemeente Rotterdam. Fred Marree van Stadstoezicht waarschuwt: `Parkeervergunningen worden nooit door een stadswacht afgeleverd en betaal nooit voor een parkeervergunning aan de deur.'
parkeervergunning

parkeervergunningen alleen via de stadswinkels

Service blijkt fraude
Volgens de gedupeerde leek de man door zijn uniform op een stadswacht. Om nog meer vertrouwen te wekken belde de man bij de receptie van de instelling naar de directie. De man vertelde dat hij op vakantie ging en dat hij de aangevraagde parkeervergunning persoonlijk nog even wilde afleveren. Daarop kreeg hij van een medewerkster 275 euro mee uit de kas. Later bleek dat hij helemaal niet had gebeld met de directie en de parkeervergunning bleek gestolen. De instelling heeft aangifte gedaan bij de politie.

Uitsluitend Stadswinkels
Parkeervergunningen voor bewoners en bedrijven, maar ook parkeerkaarten zijn uitsluitend te verkrijgen bij de Stadswinkels van de gemeente Rotterdam. Marree: `Als een parkeervergunning of parkeerkaart op straat of in een café wordt aangeboden. Of als de vergunning wordt thuisgebracht, is dat zeker geen zuivere koffie'. Zijn advies is: `Ga daar nooit op in maar waarschuw de politie of neem contact op met Stadstoezicht'.