Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Scholen uit Oost doen het goed bij Topscore Finals

28 april 2010

Met een score van twee gouden plakken voor het Pieter Nieuwland College en het Amstellyceum en een gouden plak voor het Wellant College hebben de scholen uit Oost het goed gedaan bij de Topscore Finals.

Ruim 1600 deelnemers namen op vrijdag 23 april deel aan de Topscore Finals, het jaarlijkse sportieve hoogtepunt van vele Amsterdamse jongeren. Op tien sportlocaties in Amsterdam werd er door 45 middelbare scholen gestreden om de titel `Kampioen van Amsterdam'. Het spektakel werd afgesloten met een prijsuitreiking waarbij o.a. Topscore ambassadeur Gregory van der Wiel de prijzen uitdeelde.

De Topscore Finals vormen een bekroning op een schoolsportseizoen lang trainen. Na schooltijd hebben de deelnemers het gehele seizoen deelgenomen aan het naschoolse sportprogramma. Daarin hebben de leerlingen zich onder professionele begeleiding verder bekwaamd in verschillende sporten, waaronder American Football, streetdance, badminton, basketbal, zaalvoetbal, tennis, tafeltennis, atletiek en vechtsporten. De leerlingen die enthousiast zijn, stromen door naar het vervolgaanbod dat in de meeste gevallen doorstroming naar de vereniging betekent.

De gehele dag konden de deelnemers tijdens de Finals laten zien wat ze in huis hadden. In alle sporten werd er met veel plezier gespeeld en gingen de scholieren tot het uiterste van hun kunnen. De prijs voor de beste school ging dit jaar naar: Scholengemeenschap Reigersbos en die voor de sportiefste school naar: Hervormd Lyceum West.

Om 16.00 uur kwamen alle leerlingen bij elkaar in Sporthallen Zuid voor de spectaculaire afsluiting met optredens van brassband Jammin Brass, BMX-er Rick Koekoek, Freestyle voetballer Bjorn Boes en Breakdancegroep The Groove Kings. Tussen de optredens door werden de bekers uitgereikt aan de winnaars. Nadat de bekers in ontvangst waren genomen mochten de winnaars nog op de foto met Ajax voetballer en Topscore ambassadeur Gregory van der Wiel. De dag werd afgesloten met een spetterend optreden van rapduo Fouradi.

---