Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 28-04-2010

Politie grijpt in bij relationeel geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie moest dinsdagavond 27 april 2010 in actie komen bij relationeel geweld in Bergen op Zoom. Een stel, waarbij de politie al vaker tussenbeide is moeten komen, had ruzie gekregen in een woning aan het Bolwerk-Zuid. Die ruzie liep uit op een steekincident, waarbij beide betrokken gearresteerd werden. Het stel woont samen op een camping in de omgeving van Bergen op Zoom. De vrouw (40) verbleef tijdelijk in een woning aan het Bolwerk-Zuid. Haar partner (34) besloot haar op te gaan halen en drong rond 22.00 uur de woning binnen. Hij vernielde daarbij de voordeur. In de woning liep hij vervolgens een aantal snijwonden op, veroorzaakt door een mes. Het vermoeden bestaat dat de vrouw hem met een mes te lijf is gegaan. Beide kemphanen werden opgepakt.
De 34-jarige man op verdenking van huisvredebreuk en vernieling De 40-jarige vrouw op verdenking van mishandeling.
Het tweetal is in het politiebureau ingesloten in het belang van het verdere onderzoek.

Twee verdachte opgepakt wegens betrokkenheid bij drugslab

DE HEEN: De politie heeft een tweede verdachte opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het druglaboratorium. Dat gebeurde
woensdagochtend 28 april 2010. Het gaat om een 53-jarige man uit Steenbergen

Afgelopen maandag arresteerde de politie al een 41-jarige inwoner van De Heen. De politie trof vorige week dinsdag een drugslaboratorium aan in De Heen. Het lab, dat is een loods was ingericht, was op dat moment niet in gebruik. Ook werd doorzoeking in de woning van de verdachte een vuurwapen aangetroffen met bijbehorende munitie.
De politie nam contact op met de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO), die gespecialiseerd is in het onderzoeken en ontmantelen van drugslaboratoria. Zij hebben een onderzoek ingesteld in het pand. Ook droegen zij zorg voor de verantwoorde afvoer en
vernietiging van de aangetroffen chemicaliën.
Op het moment van aantreffen van het drugslab was de bewoner van het bijbehorende pand niet aanwezig. Hij meldde zich maandag in het politiebureau. Hij werd aangehouden en in verzekering gesteld. De tweede verdachte (53) werd vanmorgen gearresteerd.

Luchtbuks leidt tot consternatie

BOSSCHENHOOFD: Een 20-jarige jongeman uit Hoeven is door de politie opgepakt vanwege overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De man had in zijn auto een luchtbuks liggen.

Door omstandigheden ben hij vergeten de buks uit zijn auto te halen. Een van zijn vrienden had dinsdagavond 27 april 2010 uit de kofferbak gepakt en een schiethouding aangenomen. Dat gebeurde om Sint
Bernardushof te Bosschenhoofd. Getuigen waren daarvan geschrokken en hadden de politie gebeld. Agenten controleerde de auto van de
verdachten en stuitten op het wapen. De eigenaar van de buks kreeg proces-verbaal. Zijn luchtbuks is door de politie in beslag genomen.

Inbrekers nemen auto mee

ROOSENDAAL: Bij een woninginbraak aan de Krekelberg namen de inbrekers ook de auto van de gedupeerden mee. De inbraak werd gepleegd op woensdag 28 april 2010 tussen 01.00 en 07.00 uur.

De dieven boorden een gaatje in een raamkozijn aan de voorkant van het huis en konden zodoende binnenkomen. Ze doorzochten de gehele woning. Uit de woning werd computerapparatuur, een gsm en een portefeuille ontvreemd. De daders namen ook de reservesleutel van de auto mee. De leaseauto is ook weg. Het gaat om een grijze Audi A6 voorzien van het kenteken 94-XX-XL. Het voertuig staat inmiddels internationaal als gestolen voertuig gesignaleerd. De technische recherche heeft op de plaats van het delict een sporen onderzoek uitgevoerd. De politie heeft bij omwonenden navraag gedaan of hen iets bijzonders is opgevallen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 28-04-2010 13:52 | © Regio Midden en West Brabant |