Gemeente Breda

Breda presenteert Jaarverslag 2009

De jaarrekening 2009 is een bijzondere editie, de laatste onder het vorige college.

Het laat een tekort van ⬠25,2 miljoen zien. Dit tekort is voornamelijk veroorzaakt door tegenvallende resultaten van het Grondbedrijf. De effecten van de economische crisis zijn hier het meest zichtbaar door het naar achter schuiven van ontwikkelingen of het stilzetten van woningbouw.

Terugblik
In 2009 kreeg Breda regelmatig het stempel âBesteâ, zoals Beste binnenstad, Beste beleidsnota arbeidsmarkt, Meest duurzame gemeente.

In 2009 is ook de eerste fysieke Brede school geopend ( Kindcentrum Olympia in de Haagse Beemden). De brede scholen in Geeren-Noord en Heuvel zijn volop in ontwikkeling.

Wijkontwikkeling zette flink door, zowel op sociaal, fysiek als economisch gebied. De wijktafels zorgden dat steeds meer bewoners betrokken werden bij de ontwikkeling van hun wijk. Er kwamen meer woningen boven winkels in de binnenstad en de woonvisie besteedde de nodige aandacht aan kwaliteitswoningen voor starters. Ten slotte koos ook logistiek topinstituut Dinalog voor Breda als standplaats. Dit is een extra economische impuls aan de stad en biedt de mogelijkheid om de academische ambitie van het coalitieakkoord @Breda te ondersteunen.

In 2009 is totaal ⬠648 miljoen uitgegeven, waarvan ⬠79 miljoen is geïnvesteerd.

@Breda
Het nieuwe college gaat met deze resultaten aan de slag vanuit de visie die is neergelegd in het coalitieakkoord @Breda. Blijven investeren in de stad en haar inwoners, passend bij de huidige tijd en met het oog op de toekomst. Maar ook moet de broekriem aangehaald worden. Dat geldt landelijk en ook Breda ontkomt er niet aan. In het nieuwe coalitieakkoord is daarvoor een aantal uitgangspunten benoemd. De coalitie kiest voor een solide, sober en behoedzaam financieel beleid. Binnen deze basis wil het de financiën permanent op orde hebben. Dat betekent dat er door een forse bezuinigingopgave de weg vrij wordt gemaakt naar nieuwe initiatieven.

Breda, 28 april 2010

Â

Â

Het jaarverslag is via de link hieronder in te zien.

Jaarverslag 2009

Zie het origineel