Gemeente Breda

Wethouder Arbouw overhandigt sleutels eerste bewoners Via Breda

Op woensdag 28 april om 12.30 uur heeft wethouder Arbouw van Bouwen de sleutels overhandigd aan de eerste bewoners in het Via Breda-gebied.

Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst met de bewoners aan de Brouwermeesterstraat 67, één van de nieuwe woningen in het complex âOranjekwartierâ in Drie Hoefijzers.

Het nieuwbouwproject Oranjekwartier met 131 appartementen is ontwikkeld door AM en overgenomen door woningcorporatie Singelveste AlleeWonen. Van de 131 appartementen zijn er 40 verkocht met Koopgarant.

Voor de meeste kopers is het appartement hun eerste eigen woning. Het zijn vooral jongeren die deze appartementen hebben gekocht. De woningen zijn via loting door een notaris toegewezen, omdat in totaal 110 kandidaten belangstelling hadden voor de aankoop van een appartement.

Naast deze 40 appartementen zijn ook zes appartementen via gewone koop verkocht. Nog twee stadswoningen staan te koop. De overige 85 appartementen worden door Singelveste AlleeWonen verhuurd. Onder het complex Oranjekwartier is voor de bewoners een parkeergarage beschikbaar. Het complex krijgt ook een eigen binnentuin. In de laatste week van juni krijgen de laatste bewoners hun sleutels uitgereikt.

Na eerdere oplevering van de uitbreiding van het Apollo Hotel en de nieuwbouw van het kantoor van Singelveste AlleeWonen in het Stationskwartier en de uitbreiding van de St. Josephschool in Drie Hoefijzers worden met het Oranjekwartier dus de eerste woningen in Via Breda opgeleverd.

Begin 2011 volgt de oplevering van het appartementencomplex en de naastgelegen stadswoningen op de hoek van de Oranjesingel met de Terheijdenstraat.

Over enkele weken geeft AM het startsein voor de verkoop van 21 luxe herenhuizen aan de Oranjesingel en Ceresstraat.

Breda, 28 april 2010