Gemeente Best

Denk mee over ons centrum!

27-04-2010

Uw plan voor ons centrum
Best verdient een beter centrum. Dat vinden veel inwoners en dat vindt de gemeente ook. Het oorspronkelijke centrumplan bleek onhaalbaar, maar de vraag naar een beter centrum blijft. Dit is voor de gemeente aanleiding om in 2010 een nieuw plan te maken voor het centrum. Een plan van én voor Best als het aan ons ligt. Daar kunnen we uw hulp goed bij gebruiken.

Wij willen iedereen die in Best woont uitnodigen om zijn of haar ideeën voor een nieuw centrum bij ons in te dienen. Dus of u nu een idee hebt voor het Dorpsplein, de Hoofdstraat, of misschien voor het complete centrum: wij horen graag van u.

Plan indienen
U kunt uw plan of idee tot uiterlijk 17 mei 2010 bij de gemeente indienen. Het maakt niet uit of u dat doet in de vorm van een schets met toelichting, een digitale tekening of bijvoorbeeld een powerpoint presentatie. U kunt uw plan sturen naar: Gemeente Best, Informatiepunt centrum, t.a.v. Wendy van Dijk, Postbus 50 5680 AB Best. Vermeld wel uw naam, adres en telefoonnummer, dan nemen wij na ontvangst van uw plan contact met u op.

Klankbordgroep centrum zoekt leden
Het nieuwe plan voor het centrum van Best moet een plan van én voor Best worden. Daarom vragen wij u nadrukkelijk om uw mening. In twee nieuw op te richten klankbordgroepen bespreken wij door Bestenaren aangedragen ideeën en plannen. Ook ú kunt zich voor één van de twee klankbordgroepen aanmelden.

De klankbordgroepen krijgen een duidelijk adviserende rol. De input die wij verzamelen tijdens een startbijeenkomst en twee workshops kunnen wij vervolgens weer gebruiken voor het op te stellen Basisplan voor het nieuwe centrum van Best. De klankbordgroep komt 3 tot 4 maal per jaar bijeen. In 2010 mogelijk iets vaker. Bijeenkomsten van de klankbordgroepen vinden plaats in de avonduren.

Samenstelling
De klankbordgroepen worden samengesteld uit vertegenwoordigers van organisaties die in het nieuwe centrum een rol hebben of ons kunnen adviseren over belangrijke onderwerpen. Eén klankbordgroep heeft als achtergrond inwoners en cultuur, de andere is voor ondernemers/winkeliers. De gemeente nodigt een aantal (maatschappelijke) organisaties uit om deel te nemen aan een van de klankbordgroepen.

Denk bijvoorbeeld aan ondernemers, culturele instellingen, maar ook aan organisaties als het gehandicaptenplatform, de seniorenraad en Veilig Verkeer Nederland. In elke klankbordgroep is bovendien nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor Bestenaren die graag met ons meedenken over het nieuwe centrum.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor één van de klankbordgroepen dan kan dit tot 17 mei 2010. Stuur een brief of e-mail naar Gemeente Best, Informatiepunt centrum, t.a.v. Wendy van Dijk, Postbus 50 5680 AB Best. Vermeld naast naam, adres en telefoonnummer ook uw achtergrond en uw motivatie om zich aan te melden voor de klankbordgroep. Na uw aanmelding nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
---