Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Digiplein geopend in heerlijk lenteweer

Het eerste openbare digiplein in Nederland. Afgelopen vrijdag had de opening plaats op de Hillekop. Tientallen aanwezigen genoten van optredens, koele drankjes, het heerlijke weer en natuurlijk het digiplein zelf.

Het digiplein is een combinatie van een computerspel en ouderwets buiten spelen. Deelnemers leggen een parcours van elektronische poortjes af waarbij hun tijden worden bijgehouden via een pasje. Het biedt overigens nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je wedstrijden tegen andere digipleinen houden, zelfs in andere landen, kan men zelf spellen ontwerpen en zijn scores en tijden terug te vinden op internet.

Voordat het digiplein in gebruik werd genomen was het eerst tijd voor een gezellig feestje. Kinderen van basisschool De Globetrotter / Toermalijn en buurtbewoners genoten van optredens van Music Behind Bars en een spetterende dansvoorstelling van The Groove Kings. Ook werd een demonstratie gegeven van het digiplein door leerlingen van de school. Verder onthulde Mensen Maken de Stad de nieuwe straatregels voor het plein.

Naast de opening van het digiplein werd ook een expositie van kinderportretten onthuld, gemaakt door Lieke Fortuin in samenwerking met styliste Jeanne van Spronssen en basisschool De Toermalijn. Zij lieten kinderen een achtergrond schilderen waarop een hobby of iets wat ze heel leuk vinden is afgebeeld en daarna zijn ze voor deze tekening gefotografeerd. Dit heeft geresulteerd in 35 grote beelden die op het plein op de Hillekop vanaf deze week voor een maand te zien zijn. Alle beelden zijn te bekijken op www.kinderportret.net.

De pasjes waarmee gebruik kan worden gemaakt van het digiplein worden aan leerlingen van basisscholen de Toermalijn en de Globetrotter eenmalig gratis verstrekt. Iedereen zonder kinderen op een van deze basisscholen kan toch een pasje aanvragen. U kunt hiervoor contact opnemen met Sportstimulering Feijenoord. Zij zijn telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren op (010) 486 6855. Bij de eerste aanvraag is het pasje gratis. Een eventueel tweede pasje (bijvoorbeeld bij verlies) kost 10,00.

(foto André van Well)