Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

BEKENDMAKINGEN:

Boekweitstraat 22B gebruikswijziging naar kantoor

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord maakt bekend dat door Woonstad Rotterdam een verzoek om een bouwvergunning is ingediend voor het wijzigen van gebruik woning in een kantoor aan de Boekweitstraat 22-B. Het is de bedoeling het pand intern geheel te renoveren en in gebruik te nemen voor de herhuisvesting van een advocatenkantoor dat was gevestigd aan de Boekweitstraat 11.

Bestemmingsplan
De bouwlocatie ligt in het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Bloemhof' en is daarin aangewezen voor 'Woningen'. Om de kantoorfunctie daar mogelijk te maken, dient ontheffing te worden verleend van het geldende bestemmingsplan. Dit kan door toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening. Het dagelijks bestuur van de deelgemeente wil hieraan medewerking verlenen.

Strevelsweg 40 samenvoegen van woningen

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord maakt bekend dat door een particulier een verzoek om een bouwvergunning is ingediend voor het vernieuwen van de woning in het pand gelegen aan de Strevelsweg 40. Het is de bedoeling de drie bestaande woningen intern geheel opnieuw in te delen, te renoveren en samen te voegen tot één grote woning. Het betreft een "169 klushuis".

Bestemmingsplan
De bouwlocatie ligt in het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Vreewijk' en is daarin aangewezen voor 'Meergezinshuizen'. Om de renovatie en samenvoeging daar mogelijk te maken, dient ontheffing te worden verleend van het geldende bestemmingsplan. Dit kan door toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening. Het dagelijks bestuur van de deelgemeente wil hieraan medewerking verlenen.

Plan ter inzage
Het verzoek om een bouwvergunning en het conceptbesluit liggen daarom ter inzage van 29 april t/m 9 juni 2010 in het kantoor van de deelgemeente aan de Maaszijde O.z. 230. Het kantoor is geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Zienswijzen
Gedurende de termijn dat het verzoek om ontheffing ter inzage ligt kan een ieder hiertegen, bij voorkeur schriftelijk, zienswijzen naar voren brengen bij het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord, Postbus 9555, 3007 AN Rotterdam.

Informatie
Voor meer informatie over de plannen of voor het uiten van mondelinge zienswijzen kunt u bellen voor een afspraak met de medewerker Ruimtelijke Ordening van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 60 13.