Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 28 april

Alkmaar, 28-04-2010 o 14.00 uur

Aanhouding voor overval op woning Wognum

Wognum, woensdag 28 april

Een 16-jarige man uit Amsterdam werd dinsdagochtend rond 10.15 uur aangehouden op het politiebureau in Hoorn. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een overval op een woning aan de Oosteinderweg op dinsdag 2 februari jl.

Rond 15.00 uur drongen toen drie gemaskerde de achterzijde de woning binnen door een stukgeslagen deurraam. De bewoner en een vriend van hem die op bezoek was vluchtten naar boven. De overvallers kwamen hen echter achterna en de bewoners kregen enkele klappen. Zij raakten niet gewond. Het huis werd doorzocht door de drie mannen, maar er werd verder niets meegenomen. De daders vluchtten in een blauwe Renault Clio in de richting van Wervershoof.

De woningoverval werd door het overvallenteam onderzocht. Hierbij kwamen zij de 16-jarige man op het spoor. Het team verwacht binnenkort meer aanhoudingen te kunnen verrichten in deze zaak.

Brandstichting

Heerhugowaard, dinsdag 27 april

De politie in Heerhugowaard is op zoek naar getuigen van een brandstichting op de Callistolaan in Heerhugowaard. Op dinsdagavond omstreeks 22.50 uur bleek een bank die voor de gebouw stond in brand te staan. Hierdoor was een luifel boven de bank ook in brand gevlogen. Door het snelle optreden van de brandweer kon voorkomen worden dat de schade beperkt bleef tot de bank en de luifel. Wel hing er veel rook in het pand.

De politie gaat er vanuit dat de bank in brand is gestoken.

Getuigen van de brandstichting worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Op stenen

Hoorn, woensdag 28 april

Op woensdagmorgen om 06.30 uur ontdekte de eigenaar van een Fiat 500 dat zijn auto geen meter meer vooruit wilde. Achteruit overigens ook niet. De auto, die vanaf de vorige avond 21.00 uur op t Grachtje Over geparkeerd stond, bleek gedurende de nacht van alle vier wielen te zijn ontdaan. De auto stond op stapeltjes bakstenen.

Mishandeling

Alkmaar, dinsdag 27 april

Op dinsdagavond hield de politie twee uit Alkmaar afkomstige broers aan (22 en 28 jaar oud) wegens mishandeling van een 50-jarige stadsgenoot.

Het slachtoffer liep met zijn hond op de Marnixstraat in Alkmaar toen de verdachten met hun auto bij hem stopten. Klaarblijkelijk was er eerder een confrontatie geweest, waar dit incident een vervolg op was. Een van de verdachten had een honkbalknuppel bij zich waarmee hij het slachtoffer wilde slaan. Deze weerde de klap af waarbij hij mogelijk een gebroken pols opliep. Het slachtoffer moest zich in het Medisch Centrum Alkmaar onder behandeling laten stellen.

Op basis van het opgegeven signalement kon de auto even later aan de kant worden gezet. Een van de verdachten zat nog in de auto en kon worden aangehouden. De tweede verdachte meldde zich even later aan het politiebureau.

De politie onderzoekt de toedracht van het incident.

Auto bijspuiten

Heerhugowaard, woensdag 28 april

Op woensdagmorgen kreeg een 30-jarige man uit Heerhugowaard een bekeuring omdat hij zijn auto bijgespoten had op de Koraal in zijn woonplaats. Daarbij was er verf op de onbeschermde bodem terecht gekomen. Bovendien had hij zijn spuitbus geprobeerd op de beplanting in een plantsoen. De man kreeg een bekeuring en moet binnen twee weken de vervuiling opruimen.

Gestolen auto

Heerhugowaard, woensdag 28 april

Op woensdagmorgen hield de politie een 30-jarige Hongaar aan met een gestolen auto. De politie was bezig met een snelheidscontrole op de Hasselaarsweg toen de auto van de verdachte werd geklokt met een snelheid van 70 km per uur, terwijl ter plaatse maar 50 gereden mag worden. Toen de auto aan de kant was gezet en de gegevens werden gecontroleerd, bleek de auto internationaal gesignaleerd te staan. De auto was gestolen in Hongarije. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen.

Aanrijding met letsel

Heerhugowaard, woensdag 28 april

Op woensdagmorgen omstreeks 08.55 uur raakte een 44-jarige vrouw uit Heerhugowaard gewond bij een aanrijding op de Krusemanlaan in Heerhugowaard. De vrouw reed op een scooter en reed op het fietspad langs de Krusemanlaan. Via een zebrapad stak zij rijdend de weg over. Hier reed juist een 52-jarige vrouw uit Koedijk die het slachtoffer te laat zag. De Heerhugowaardse werd geschept en liep letsel aan hoofd en een been op. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het Medisch centrum in Alkmaar.

Aanhoudingen voor illegale grondsanering

Hippolytushoef, woensdag 28 april

De politie heeft twee personen aangehouden wegens het illegaal saneren van vervuilde grond. Het gaat om een 32-jarige vrouw en een 45-jarige man, beiden afkomstig uit Den Helder.

In maart van dit jaar werd geconstateerd dat er grondverplaatsingen plaatsvonden op een perceel grond aan het Molenveld in Hippolytushoef. Van de grond was bekend dat het ernstig vervuild was met zware metalen. Omdat de grond de bestemming industrie had en niet viel te verwachten dat de verontreiniging buiten het perceel zou komen, hoefde de grond niet direct gesaneerd te worden.

Milieuspecialisten van de gemeente en de politie zagen dat op het terrein de grond werd afgegraven en dat deze vervolgens gemengd werd met puin. Het mengsel werd met vrachtwagens afgevoerd, vermoedelijk met het doel om het inmiddels vervuilde puin via de gebruikelijke weg af te voeren en zo meteen van de vervuilde grond af te raken. De politie onderzoekt de afvalstroom en de personen/bedrijven die daarbij betrokken zijn.