Sail 2010

* FAQ

Honderden enthousiaste vrijwilligers op voorlichtingsdagen

Selectieproces in volle gang

21 april 2010

Het succes van het unieke maritieme evenement 'SAIL Amsterdam' staat of valt met de inzet van de vele vrijwilligers. Zowel in aanloop naar, als tijdens iedere SAIL is er, naast het kleine team vaste medewerkers, een heel groot team vrijwilligers actief om het evenement tot een daverend succes te maken!

De verschillende vrijwilligerstaken zijn stuk voor stuk hele belangrijke en noodzakelijke taken. Het woord vrijwillig betekent echter niet hetzelfde als vrijblijvend.
Binnen SAIL 2010 wordt onderscheid gemaakt in een aantal verschillende soorten vrijwilligerstaken in de uitvoerende fase, daarnaast is er tevens een grote groep vrijwilligers betrokken in de voorbereidingen van SAIL 2010.

Om alle vrijwilligers te kunnen informeren over de mogelijkheden tijdens SAIL Amsterdam 2010 en om hun wensen te inventariseren hebben er zaterdag 10 en 17 april voorlichtingsdagen plaatsgevonden op het Marine Etablissement te Amsterdam. Na deze voorlichtingsdagen is de organisatie aan de slag gegaan met de selectie en indeling van alle vrijwilligers, dit selectieproces is momenteel in volle gang, al meer dan honderden enthousiastelingen hebben zich aangemeld!

SAIL 2010

SAIL Amsterdam 2010 vindt plaats van donderdag 19 tot en met maandag 23 augustus in Amsterdam. Tijdens het gratis toegankelijke evenement is een imposante vloot van Tall Ships uit de hele wereld te bewonderen. Daarnaast meren in totaal ruim 600 schepen, van varend erfgoed tot uiterst modern, af in en rondom het IJ. Het nautische aanbod wordt omlijst door een uitgebreid cultureel programma voor jong en oud.

Noot aan de redactie (