Gemeente Doetinchem

Klomp groepsvervoer wint aanbesteding leerlingenvervoer Doetinchem en Oude IJsselstreek

Persbericht, 28 april 2010

Klomp Groepsvervoer uit Ede verzorgt in de periode 2010-2013 het leerlingenvervoer in de gemeenten Doetinchem en Oude IJsselstreek. Klomp heeft de Europese aanbesteding gewonnen. De vervoerder voldoet ruimschoots aan alle eisen van de twee gemeenten. Kwaliteit speelde daarbij een belangrijke rol. Bovendien bood Klomp de laagste prijs.

Klomp groepsvervoer start met ingang van het schooljaar 2010-2011 met het leerlingenvervoer. Het contract loopt tot het schooljaar 2013-2014.

Optimale prijs-kwaliteitverhouding

Klomp heeft de aanbesteding gewonnen op basis van een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Klomp offreerde niet alleen de laagste prijs, ook speelden de kwaliteitseisen een belangrijke rol bij de aanbesteding. Klomp toonde aan ook aan die eisen te kunnen voldoen. Daarnaast scoorde Klomp uitstekend op de punten die gebruikers van het leerlingenvervoer van groot belang vinden, zoals het vroegtijdig doorgeven van wijzigingen en de rittijden.

Aandacht voor ouders en kinderen

Afgesproken is dat ouders en kinderen persoonlijk kunnen kennismaken met de chauffeurs. Ook krijgen zij een toelichting op de ritten die gereden gaan worden. Er zijn goede afspraken gemaakt over de verwerking van vragen en klachten.

De gemeenten controleren gedurende de hele periode of de uitvoering verloopt volgens de afspraken.