Gemeente Sneek


sneek

3 keer gratis parkeren in Sneek

(Parkeren.jpg) De werkzaamheden aan de A7 aan de oostzijde van Sneek zorgen met name in de periode 23 april tot en met 12 mei voor de nodige overlast voor het autoverkeer. De gemeente Sneek wil om deze reden de bezoekers van de Sneker binnenstad tegemoetkomen en zorgt ervoor dat er op het Veemarktterrein en het Flexa-terrein gedurende 3 zaterdagen gratis geparkeerd kan worden. De data zijn: zaterdag 24 april, zaterdag
1 mei en zaterdag 8 mei.

Aan de oostzijde van Sneek wordt momenteel hard gewerkt om de nieuwe rijbanen van de A7 aan te sluiten op de bestaande weg. Ook wordt er op het gedeelte waar nu nog de oude weg ligt, een nieuwe afrit en een nieuwe toerit gemaakt. Daarnaast moet het grote kruispunt Stadsrondweg-Oost - Oppenhuizerweg - A7 nog omgebouwd worden tot een grote rotonde.

Het verkeer vanuit Joure en Bolsward wordt via borden langs de A7 naar het Veemarktterrein verwezen. Verkeer vanaf de Stadsrondweg-Oost wordt naar het Flexa-terrein verwezen. Op de parkeerterreinen zullen grote borden staan waarop de bezoekers gewezen wordt op het gratis parkeren. Ook op de parkeerautomaten wordt het gratis parkeren aangegeven.

De aannemer doet er alles aan om de werkzaamheden zo snel mogelijk uit te voeren. Halverwege juni is naar verwachting alles afgerond.