Gemeente Stede Broec

Rampenoefening geslaagd

27-04-2010 Heeft u er iets van gemerkt afgelopen maandagavond? Iets drukker op straat, brandweerauto's op de weg....er werd een rampenoefening gehouden in Stede Broec.
De situatie die werd nagebootst was een brand door een gaslek in verzorgingshuis Het Gezinspaviljoen in Bovenkarspel. Er werden 46 bewoners geëvacueerd en met taxibusjes naar restaurant Het Roode Hert overgebracht. Hier werden zij opgevangen met koffie en gebak. Ondanks dat het een hele onderneming was om alle ouderen, soms met rolstoel of rollator snel te vervoeren, verliep het voorspoedig. Naast de bewoners van het Gezinspaviljoen waren er LOTUS-slachtoffers (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding Slachtoffer) van de EHBO die verzorgd en verpleegd werden.

Naast een groot aantal gemeentemedewerkers (33) deden ook alle brandweervrijwilligers mee. Daarnaast waren er 28 mensen van Het Nederlandse Rode Kruis, vijf mensen van Slachtofferhulp Nederland, twee waarnemers van de Veiligheidsregio en vier studenten Integrale Veiligheidskunde. Natuurlijk was ook burgemeester Cammaert aanwezig en loco-burgemeester Lydia Groot.

De oefening startte om 18.15 uur met een briefing in de raadszaal van het gemeentehuis. Om 18.30 begon de oefening offcieel via een melding van de Meldkamer Noord-Holland Noord (onderdeel van de Veiligheidsregio) die alle medewerkers op hun telefoon kregen. Om ongeveer 21.00 uur was de oefening afgelopen. Alle betrokkenen kunnen terugkijken op een goede een leerzame oefening.

Brandweer
Bewoners

Slachtoffer
27-04-2010