Politie Brabant-Noord

Politie Brabant-Noord scoort boven het landelijk gemiddelde

's-Hertogenbosch, 28-04-2010

Uit de cijfers van de Landelijk Rapportage Integrale Veiligheidsmonitor 2009 (IVM) blijkt dat de regio Brabant-Noord ook in 2009 op alle fronten beter scoort dan het landelijk gemiddelde. De cijfers zijn vrijdag 23 april 2010 gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het veiligheidsgevoel van de inwoners in Nederland is het afgelopen jaar nagenoeg gelijk gebleven. Inwoners in de politieregio Brabant-Noord voelen zich veiliger dan de rest van het land. De meldings- en aangiftebereid is het afgelopen jaar ook duidelijk toegenomen. Ondanks een stijging van het aantal mensen dat aangeeft slachtoffer te zijn geworden van criminaliteit, ligt dat slachtofferschap nog onder het landelijk gemiddelde.

De IVM laat op landelijk niveau zien dat er op een aantal terreinen geen vooruitgang is geboekt. Er tekent zich zelfs een lichte negatieve trend af over de hele breedte. Dit beeld is ook van toepassing op inwoners van de regio Brabant-Noord.

Reactie

Interim korpschef Miriam Barendse onderschrijft de bezorgdheid van het Korpsbeheerdersraad en de Raad van Korpschefs over het aantal gevallen van vandalisme in ons land en ook bij ons in de regio. Ondanks het feit dat onze regio wel beter scoort dan het landelijk gemiddelde op dit gebied is dat cijfer ten opzichte van 2008 iets minder goed.

Het aantal mensen dat zich bij de politie meldt nadat ze slachtoffer zijn geworden van een delict is gestegen, dat komt vooral omdat de mogelijkheden om via internet aangifte te doen uitgebreid zijn.

"We doen het goed ten opzichte van de rest van het land maar we moeten scherp blijven. We moeten er hard aan blijven werken om de regio veiliger te maken, samen met onze partners. Maar onze slagkracht zal door het grote aanbod zeker onder druk komen te staan." aldus de korpschef.