Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van gewapende overval

Eindhoven Gestel, 28-04-2010 o De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een gewapende overval op een woning aan de Griegstraat in Eindhoven rond 9.20 uur vanmorgen.

Op dat tijdstip belde een man aan bij de woning. De 37-jarige bewoonster, die op dat moment alleen thuis was, deed de deur open. De man wist met een smoes de woning binnen te komen. Op dat moment trok hij een bivakmuts over het hoofd en bedreigde de vrouw met een vuurwapen gelijkend voorwerp. Daarop moest de vrouw de in de woning aanwezige kluis openen en geld en goederen afgeven. De dader heeft de vrouw vervolgens vastgebonden en is er met de goederen en enkele duizenden euro's vandoor gegaan. De vrouw raakte niet gewond bij de overval. Er is een summier signalement van de dader: Man, ongeveer 1,75 meter lang, donkerbruin, kort haar. De man droeg een bivakmuts, witkleurig T-shirt en een spijkerbroek.

De politie is op zoek naar mensen die de overval hebben gezien of iets hebben gezien dat er mogelijk mee te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.