Gemeente Zwolle

Bodemproef Doepark Nooterhof

Op dinsdag 27 april 2010 hebben scholieren een archeologische proef en een proef met grondwater uitgevoerd onder de voormalige boerderij op Doepark Nooterhof.

Circa 70 basisschoolleerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de Zwolse basisscholen De Vlieger, De Matenburch en Koningin Emma namen deel aan deze activiteit. Hiermee werden zij op een leuke manier bewust gemaakt van de link tussen bodem en duurzaamheid. De scholieren hebben in kleine groepen de Zwolse bodem onderzocht door middel van een archeologische proef en een proef met grondwater. 20 vmbo-studenten van AOC De Groene Welle hebben de leerlingen daarbij geassisteerd. De kinderen hebben diverse objecten gevonden zoals een oude pijp en een gebit.

Wethouder Erik Dannenberg van milieu en duurzaamheid heeft het eerste bodemmonster genomen. Twee leerlingen van AOC de Groene Welle hebben de wethouder daarbij geassisteerd.

De activiteit werd georganiseerd door de gemeente Zwolle, Doepark Nootherhof, AOC De Groene Welle, Landstede, en Milieuraad Zwolle.

Opgraving