Gemeente Delfzijl

Nieuwe bussen voor Servicebus Delfzijl

Vanaf half mei rijden twee nieuwe gekleurde Servicebussen op de lijnen 240 en 245, van en naar het centrum van Delfzijl. De route van beide lijnen is op enkele punten aangepast in overleg met het klantenpanel van de Servicebus.

Zo zijn parkeerplaats De Vennen, het nieuwe zwembad Dubbelslag en winkelcentrum De Wending nu ook bereikbaar met de Servicebus. Personenvervoer Van Dijk verzorgt de uitvoering van de Servicebuslijnen in opdracht van Gemeente Delfzijl en het OV-bureau Groningen Drenthe.

Woensdagmiddag 12 mei om 14.00 uur vindt in de Landstraat een feestelijke bijeenkomst plaats waarbij de twee nieuwe Servicebussen officieel in gebruik worden genomen. Wethouder Verkeer en Vervoer van gemeente Delfzijl en directeur B. de Neef van Personenvervoer Van Dijk houden beiden een korte toespraak.

Er is een streekbus van Qbuzz aanwezig met informatie over openbaar vervoer in de regio. Live muziek en een poffertjeskraam met gratis poffertjes zorgen voor verdere gezelligheid.

Van 13 mei tot en met 4 juli 2010 kunnen reizigers Lijn 240 en 245 uitproberen met een gratis uitprobeerkaartje met twee gratis ritten. De uitprobeerkaartjes zijn 12 mei verkrijgbaar en daarna - max. 1 kaartje per persoon en zolang de voorraad strekt - via de verspreidpunten van de folder van de Servicebus, zoals de Openbare Bibliotheek, zwembad Dubbelslag, De Wending en bij de chauffeurs van de Servicebus.