Gemeente Breda

Bredaas project âSteek Energie in je Huisâ ook in Biesdonk en Wisselaar

Er komt een nieuw project âSteek Energie in je Huisâ voor energiebesparing in de buurten Biesdonk en Wisselaar.

Huiseigenaren in die buurten kunnen met behulp van diverse subsidies energiemaatregelen (laten) nemen in hun woning. Ook wordt een energieregisseur aangesteld die hen daarbij ondersteunt.

Milieuwethouder Wilbert Willems: âDoor je woning beter te isoleren kun je de energierekening fors omlaag brengen. Je bespaart daarmee CO2 en tegelijkertijd wordt je huis comfortabeler. Winst voor het milieu, voor de bewoners en voor hun portemonnee. Ik verwacht daarom dat veel van de huiseigenaren in Biesdonk en Wisselaar besluiten om mee te gaan doen.â

Eerder heeft op initiatief van de Bredase Energieraad een proefproject plaatsgevonden in de wijk Ginneken. Die geslaagde pilot binnen het landelijke programma âMeer Met Minderâ wordt binnenkort officieel afgesloten. Nu zijn andere delen van Breda aan de beurt. Huiseigenaren die meedoen worden daarbij ondersteund. Naast bestaande subsidies en gratis advies krijgen zij van de provincie bovendien een vergoeding van 10% per uitgevoerde maatregel die het energielabel van hun woning verbetert.

De energierekening van een gemiddeld huishouden is de laatste jaren aanzienlijk gestegen en ook in de toekomst zullen de energieprijzen blijven stijgen. Dat betekent dat energiegebruik een steeds grotere aanslag doet op ieders portemonnee. En dat terwijl het veel energiezuiniger kan. Jammer van de verspilde energie, zonde van het geld en tijd om actie te ondernemen. Vandaar dat de gemeente het project âSteek Energie in je Huisâ voortzet met als doel om huizen energiezuiniger en comfortabeler te maken.

Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant. Juist nu investeert de provincie in energiebesparing om werkgelegenheid in de bouwsector te behouden en een duurzame regio te realiseren.

Breda, 28 april 2010